• Fulladásomnak mi lehet az oka??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ur/doktornő! nyáron 3 alkalommal (augusztusban) a köv. történt velem: elkezdett kaparni a torkom, köhögni kezdtem, h ezzel leálltítsam a kaparást. A kaparás csak erősödött, mintha forró homokot öntöttek volna a torkomon, s levegőt egyáltalán nem kaptam.Azt hittem megfulladok.Egszer 2éve is előfordult, de azt hittem valami a torkomra szaladt. Az is nyáron történt.Azóta nem tört rám. Még nem voltam kivizsgáláson. Allergiás vagyok a parlagfure, lisztatkára, már allergikus aszthmám is van. De ez a fulladás nem asztmatikus volt, ilyet még sosem tapasztaltam ezelőtt. Refluxom is van, amire kis korom óta gyógyszert szedek, e szerint táplálkozom. Az lenne a kérdésem, h mi /mik okozhatják ezt, m a házi orvosom kissé tanácstalan az ügyben. válaszát előre is hálásan köszönöm.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! A tünetei mégis fulladásos jellegűek, a leírás alapján. A legjobb lenne, ha elmenne egy allergológiai komplex kivizsgálásra, ott bizonyára megkapja a megfelelő kezelést. Utána egy gastroenterológushoz is el kellene mennie, mert a reflux bizony csinálhat ilyet. A savas felmaródás a forró homokhoz hasonlítható. Ott is megkapja majd a megfelelő ellátást, melyek segítségével a minimálisra lehet csökkenteni a jelenlegi tüneteket. Ha mégis visszatérne panasza, további belgyógyászati, vagy kardiológiai kivizsgálást javaslok.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. október 27., 00:55; Megválaszolva: 2010. november 03., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...