• Fulladásomnak mi lehet az oka??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ur/doktornő! nyáron 3 alkalommal (augusztusban) a köv. történt velem: elkezdett kaparni a torkom, köhögni kezdtem, h ezzel leálltítsam a kaparást. A kaparás csak erősödött, mintha forró homokot öntöttek volna a torkomon, s levegőt egyáltalán nem kaptam.Azt hittem megfulladok.Egszer 2éve is előfordult, de azt hittem valami a torkomra szaladt. Az is nyáron történt.Azóta nem tört rám. Még nem voltam kivizsgáláson. Allergiás vagyok a parlagfure, lisztatkára, már allergikus aszthmám is van. De ez a fulladás nem asztmatikus volt, ilyet még sosem tapasztaltam ezelőtt. Refluxom is van, amire kis korom óta gyógyszert szedek, e szerint táplálkozom. Az lenne a kérdésem, h mi /mik okozhatják ezt, m a házi orvosom kissé tanácstalan az ügyben. válaszát előre is hálásan köszönöm.

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fulladás témában

        Tisztelt Hölgyem! A tünetei mégis fulladásos jellegűek, a leírás alapján. A legjobb lenne, ha elmenne egy allergológiai komplex kivizsgálásra, ott bizonyára megkapja a megfelelő kezelést. Utána egy gastroenterológushoz is el kellene mennie, mert a reflux bizony csinálhat ilyet. A savas felmaródás a forró homokhoz hasonlítható. Ott is megkapja majd a megfelelő ellátást, melyek segítségével a minimálisra lehet csökkenteni a jelenlegi tüneteket. Ha mégis visszatérne panasza, további belgyógyászati, vagy kardiológiai kivizsgálást javaslok.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. október 27., 00:55; Megválaszolva: 2010. november 03., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: