• Pajzsmirigy2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm a válaszát. A hormonszintem nagyon ingadozó volt, ahogy a gyógyszereket szedtem vagy nem szedtem: TSH: 2010-01-14: 0,008mlU/L - ekkor kaptam 2*1 metothyrint 2010-03-02: 0,016mlU/L - metothyrin 1*1 2010-04-22: 0,443mlU/L - -II- 2010-05-27 : 10,140mlU/L - 4hétig semmi gyógyszer - EKKOR NŐTT MEG A PAJZSMIRIGYEM ÉREZHETŐEN 2010-06-21: 0,012mlU/L - metothyrin 2*1, letrox1*0,5 2010-08-12: 3,740mlU/L - metothyrin1*1, letrox1*0,5 - EZUTÁN VOLT AZ ULTRAHANG (A pajzsmirigy jobb lebenyébenmérs. nagyobb, hátsó harmadában 15*9 mm-es,kisebbcystosus részt is tartalmazó göb látható. Az elülső harmadban hasonló szerkezetű21*12mm-es göb ábrázolódik, mely az isthmustájékot is szélesíti, a trachean enyhe benyomatot okoz. A bal lebeny számottevően nem nagyobb, állományának nagy részét20*17mm-es, részben cystosus, vegyes echogenitasu göb tölti ki. A nyaki nagyerek nem dislocaltak. Mko.elszórva több apró 5*12mm-es szokványos szerkezetű lgl. látható.Véleméyn: Struma nodosa i.u. 2010-09-30: 5,670mlU/L - gyógyszerek leállítássa, PAJZSMIRIGY SZCINTIGRÁFIÁS VIZSGÁLAT (PM mérete: tömeg. 43,6 g(41,2 cm3), terület:21,6cm2, hossz: 5,9 cm. Azt nem tudom, hogy hideg vagy meleg göb, a képen narancssárga és citromsárga szin is látható, a Metz-szürt képen a jobboldali pajzsmirigyen a narancssárgarészben egy fekete pont látható és a narancssárga részt citromsárga rész övezi és van egy különálló citromssárga rész, a bal lebenyben egy citromssárga rész látható), MŰTÉT JAVASLÁSA. Ön szerint az Én esetemben elkerülhetetlen a műtét? Előre is köszönöm ismételt válaszát. Üdvöltettel: B.Beáta

        Dr. Csuth Ágnes válasza a egyéb témában

        Kedves Beáta! kérem, az előzményekkel együtt küldje el újra kérdését, mert rendszerünk anonim, nem lehet visszakeresni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 21., 19:16; Megválaszolva: 2010. október 24., 21:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...