• Igyunk éjszaka vagy ne?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem. A webbeteg.hu-n olvastam, hogy "A folyadék utánpótlása legyen folyamatos, különösen a nyári nagy meleg idején, és akkor is szükséges inni, amikor a szomjúság nem érzékelhető. A szomjazás már akkor jelentkezik, amikor a test víztartalma jelentősen csökken, és a funkcionális állapot romlása ilyenkor nagyon könnyen bekövetkezik." Napközben ezzel nincs is probléma, megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasztok, csak éjszaka vagyok tanácstalan, ugyanis olvastam régebb, hogy a gyomornak, ugyanúgy mint a többi szervnek szüksége van pihenésre, ezért ne együnk és ne igyunk éjszaka. Kérdésem az lenne, ha szomjúságot érzek éjszaka, kiszárad a szám, melyik a jobb megoldás Önök szerint, ha hagyom a gyomromat pihenni vagy nem hagyom magam kiszáradni és vizet iszok. Köszönettel: I.L.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a folyadékfogyasztás témában

        Kedves Kérdező! Este bő folyadék fogyasztása nem javasolt az éjszakai nyugalom megzavarása miatt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 20., 14:37; Megválaszolva: 2010. október 21., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: