• Mit tegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék Önöktől tanácsot kérni, hogy a diagnosztizált betegségeken kívül lehet-e még más betegségem a laboreredményeim és állapotom alapján, illetve milyen szakorvoshoz forduljak. Gyógyszereim: Letrox 75, Nootropil 1200, Lansoptol 30, Astrix 100, Diaprel MR 60, Betaloc ZOK 5, Caduet 10/10, Cardura 2 , MicardisPlus 80/12,5, Merckformin 1000, Milgamma N, Seractil 400, Contramal 50, Laktóz tabletta. Betegségeim: Beavatkozás utáni pajzsmirigy elégtelenség, magas vérnyomás, II diabetes, diabetes miatti lábbetegség, diabetes miatti szembetegség, kórós elhízás, porckorongsérv és csigolya deformálódások, tejcukor érzékenység. Állapotom: a vérnyomás változó, a cukorérték változó, napi kinzó has illetve gyomorfájdalmak, hányinger, derék és lábfájdalmak, lábzsibbadások. Az elhízásom borzasztó extrém ( 125 kg vagyok) 2001-ben volt a pajzsmirigy műtétem, az elhízás 2006-ban kezdődőtt. Három év alatt 40 kg-ot híztam. Egy évet szedtem a reduktilt, ezalatt havi 3 kg-ot fogytam. A betiltás után, 2009. novembertől 25 kg-ot szedtem fel, ami csaknem mind a hasamra pakolódott. Hatalmas lett a hasam. Tavasz óta a hátam jobb oldala a lapockám alatt folyamatosan fáj, ősz óta elől, a mellem alatt jobb oldalon egy sávban folyamatosan és spontán jelleggel fáj. Eltérő laboreredményeim: glükóz 8,2, triglicerid 1,91, alkalikus foszfatáz (alp) 147, húgysav 399, vizelet fehérvérsejt ++, fehérvérsejt szám 12,2, neutrophil gran. 7,6, monocyta 0,81, monocyta % 6,6, eosinophil 0,65, MCH 26,4, RDW-CV 15,4, MPV 10,1 Tisztelettel várom válaszukat. Köszönettel

        Dr. Rákóczi Éva válasza a belgyógyászat témában

        Tisztelt Hölgyem! Nehéz ezt a kérdést egyszerűen és könnyen megválaszolni. Az elhízásának oka lehet pajzsmirigy eredetű, semmi esetre sem javasolnám a Reductilt. A tanácsom egyszerű mégis, tartsa be a diétát, vajmi keveset próbáljon mozogni (akár egy kis séta naponta), szedje előírás szerint a gyógyszereit, járjon rendszeresen kontrollra, és szerintem máris könnyebb lesz. Sajnos a sokrétű betegségekkel nem lehet mit kezdeni, de ha már vannak, akkor Ön próbáljon úgy élni, hogy az utasításokat betartva elfogadja állapotát, és igyekezzen, amin lehet, változtatni. Az életmód ebben a kulcskérdés.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. október 17., 17:20; Megválaszolva: 2010. november 02., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...