• Mit tegyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék Önöktől tanácsot kérni, hogy a diagnosztizált betegségeken kívül lehet-e még más betegségem a laboreredményeim és állapotom alapján, illetve milyen szakorvoshoz forduljak. Gyógyszereim: Letrox 75, Nootropil 1200, Lansoptol 30, Astrix 100, Diaprel MR 60, Betaloc ZOK 5, Caduet 10/10, Cardura 2 , MicardisPlus 80/12,5, Merckformin 1000, Milgamma N, Seractil 400, Contramal 50, Laktóz tabletta. Betegségeim: Beavatkozás utáni pajzsmirigy elégtelenség, magas vérnyomás, II diabetes, diabetes miatti lábbetegség, diabetes miatti szembetegség, kórós elhízás, porckorongsérv és csigolya deformálódások, tejcukor érzékenység. Állapotom: a vérnyomás változó, a cukorérték változó, napi kinzó has illetve gyomorfájdalmak, hányinger, derék és lábfájdalmak, lábzsibbadások. Az elhízásom borzasztó extrém ( 125 kg vagyok) 2001-ben volt a pajzsmirigy műtétem, az elhízás 2006-ban kezdődőtt. Három év alatt 40 kg-ot híztam. Egy évet szedtem a reduktilt, ezalatt havi 3 kg-ot fogytam. A betiltás után, 2009. novembertől 25 kg-ot szedtem fel, ami csaknem mind a hasamra pakolódott. Hatalmas lett a hasam. Tavasz óta a hátam jobb oldala a lapockám alatt folyamatosan fáj, ősz óta elől, a mellem alatt jobb oldalon egy sávban folyamatosan és spontán jelleggel fáj. Eltérő laboreredményeim: glükóz 8,2, triglicerid 1,91, alkalikus foszfatáz (alp) 147, húgysav 399, vizelet fehérvérsejt ++, fehérvérsejt szám 12,2, neutrophil gran. 7,6, monocyta 0,81, monocyta % 6,6, eosinophil 0,65, MCH 26,4, RDW-CV 15,4, MPV 10,1 Tisztelettel várom válaszukat. Köszönettel

        Dr. Rákóczi Éva válasza a belgyógyászat témában

        Tisztelt Hölgyem! Nehéz ezt a kérdést egyszerűen és könnyen megválaszolni. Az elhízásának oka lehet pajzsmirigy eredetű, semmi esetre sem javasolnám a Reductilt. A tanácsom egyszerű mégis, tartsa be a diétát, vajmi keveset próbáljon mozogni (akár egy kis séta naponta), szedje előírás szerint a gyógyszereit, járjon rendszeresen kontrollra, és szerintem máris könnyebb lesz. Sajnos a sokrétű betegségekkel nem lehet mit kezdeni, de ha már vannak, akkor Ön próbáljon úgy élni, hogy az utasításokat betartva elfogadja állapotát, és igyekezzen, amin lehet, változtatni. Az életmód ebben a kulcskérdés.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva

        Kérdés: 2010. október 17., 17:20; Megválaszolva: 2010. november 02., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: