• Szteroid

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor nő! Köszönöm szépen a válaszát sokat segített, de ha nem gonnd lenne még 1-2 kérdésem. Igaz az, hogy az injekciós szteroid fele annyira káros mint a tablettás. A tablettás szteroid mért roncsolja a májat ez rejtély előttem persze elhiszem önnek, mert jobban ért hozzá, de nem értem mért roncsolja milyen hatással van rá. Én maximum 1-2 kúrát szeretnék kicsit jobban szeretnék kinézni. És igaz az, hogy here sorvadást okoz, de csak hosszútávon úgy hallottam. Ön szerint, ha előtte kivizsgáltatom magam 1-2 kúrától, ha lebirok állni nemlehet bajom ugye? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a szteroid témában

        Kedves Kérdező! Akármilyen szisztémás (teljes testet érintő) steriodot szed, vagy kap, az egyformán érinti a szervezetet. Ennek megfelelően, ha nem kezelésként (betegségre) kapja, akkor ennek mellékhatásai lehetnek, ezért orvosilag semmiképpen nem javasolt az alkalmazása.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. szeptember 23., 20:31; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: