• Mit jelenthet az alábbi felkiátójeles vérvételi eredmény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        GFR(négyzetes) , Alkalikus foszfatáz, CRP(szenzitív), MCHC, RDW%, RDW SD, MOV, PDW,

        Dr. Csuth Ágnes válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A leírt szövegben csak laboratóriumi rövidítések vannak, semmilyen értéket, referenciatartományt nem küldött el, illetve, hogy miért készült a vizsgálat.

        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető
        családorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 07., 21:17; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 11:26

        Tudjon meg többet: laborlelet
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja elestem biciklivel kormányon keresztül hirtelen fékezés miatt, ekkor igen szépen bevágtam a fejem az aszfaltba és erre nem sokkal kb 10-15 percre elájultam ekkor bevittek az ügyeletre korház ct minden negatív egy bent töltött éjszaka...
        Tisztelt Doktor Úr! Néhány napja kontrasztanyagos CT vizsgálatom volt, a kontrasztanyagot vénásan kaptam (könyökhajlatba). A tű beszúrása után két másodpercig erős szúró, égető érzést tapasztaltam a csuklómon, a hüvelykujjam alatt....
        35 éves fiam kivizsgálása vérszegénység, vashiány miatt indult. Kiderült,hogy lisztérzékeny és tejérzékeny.Erre vonatkozó diétás útmutatást megkaptuk, diétázunk. A vizsgálatok során UH-n derült ki, hogy a has baloldalán...
        Kedves Doktor/Doktornő! Teljesen tanácstalan vagyok, mert nem tudom mit kezdhetnék magammal, mi a teendő. A problémám az, hogy 178 centiméterrel, huszonkét éves korommal, még mindig csak 55 kg vagyok. Az emésztésem igen gyors, amióta az eszemet...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Lassan 8 éves házasságunkban egyre kevesebb a szex. 7éve született meg első gyermekünk, előtte és utána kb. 1.5 évig nem volt problémánk a szexel, majd valami történt a feleségemmel. Egyre kevesebbet van velem...
        Üdvözlöm! Egy évet voltunk együtt a barátommal. Szakítás oka, a sok nézeteltérés volt, sosem veszekedtünk igazán, nem adtuk ki magunkból a dühöt, csak elvonultunk egy másik szobába, ha konfliktus adódott. Mindig megtartottam a véleményem...
        Több évvel ezelőtt jelentkezett először, hogy furcsa szagot kezdtem el érezni. Mivel mindenhol éreztem, mások viszont soha sem érezték, kezdett gyanússá válni, hogy ez csak a fejemben (vagy esetleg az orromban) létezik. A szagérzet általában...
        Üdv! Mi a véleményük erről a vérképről? még elfogadható ez 16 évesen? Köszönöm!
        Tisztelt Doktor Úr! Nem tudom hogy jó helyre írom e a problémámat, de azért remélem hogy tud segíteni. 1 hete kezdődött, menstruálás kezdetekor mindig felpuffadok és fáj a hasam, de most menzesz előtt is és még utána is fel vagyok puffadva,...
        Tisztelt Címzett! Számomra fontos kérdéssel fordulok Önhöz! Mert iszonyat kellemetlen és nem tudom, hova forduljak. 2-3 hónapja érzem - reggel egy szédüléssel kezdődött, ami utána helyre állt - ami miatt szorongom azóta is, hogy időnként...
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Röviden ejtenék pár szót a körülményekről, mert a téma erkölcsi kérdéseket is felvet. Exbarátnőmmel filmbeillő kapcsolatunk volt, azt leszámítva, hogy volt egy párja, akivel már megromlott a kapcsolata, de...
        Kedves szerkesztő, Problémám 1 hete kezdődött, mikor előjött ez a nagy meleg idő. A problémám az lenne, hogy néha fejnehezseget, picike szédülést érzek. Nem vesztem el az egyensulyom, nem zavarodok meg, csak ilyen neha megerzem. Ha klíma...
        SZABAD E SZOLÁRIUMBA MENJEK HA MÁR VOLT TROMBÓZISOM EZ MÁR 7 ÉVE TÖRTÉNT SZÓVAL TUDNI SZERETNÉM MEHETEK E SZOLÁRIUMBA HA VOLT TROMBÓZISOM. KÖSZÖNÖM A VÁLASZT
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Elég régóta mindkét hónaljamnál duzzanat van. Akkor kezdődött amikor fájt a torkom.Bedagadt és fájt is. Nemrég kivették q mandulámat de nem múlt el. Azóta is ott q duzzanat és bár már nem fáj folyamatosan...
        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Édesanyámmal kapcsolatos a kérdésem. Bal alsó karján látszólag ok nélkül megjelennek időnént csík formájú, vagy kerek vörös véraláfutások, azt mondja nem üti meg ezeket a helyeket. Pár nap alatt...
        Jó estét. Egy kérdésem lenne. 1 hete be dagadt a bokám először csak a jobb. De nem fájt és semmit nem éreztem. Borogattam. Kentem kenoccsel. Mindent ki próbáltam. Aztán héten pénteken észre vettem hogy a bal bokám is be van dagadva. De most...
        Elég érdekes kérdéssel fordulok önhöz, megfogalmazni is elég nehéz. Szóval elég gyakori a merevedési zavar nálam, mert sokat szorongok a dolgokon. Ennek a háttere is megvan. Ha pornóról van szó vonzódok a saját nememhez, a való életbe nem...
        Azt szeretném kérdezni hogy voltam ultrahangos vizsgálaton és olyan eredményt kaptam leletet, hogy szó szerint írom: Jobb oldalon a tapintható resistentianak meg 25*7 mm- es nyirokcsomó ábr. , melynek szerkezete szabályos..Reaktív ny. cs. ?...
        Túlsúlyos vagyok/voltam. Sportolok itthon, és fogyok is, azonban volt, hogy 80 kg-nál 22% volt a testzsírszázalékom, igaz mérleg szerint. Most 74 kg-nál 25%-ot mutat, és érzem is magamon.
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az alsóvégtagnál, a doppler által mért jobb:140/180, Hgmm bal: 160/180 Hgmm,RR:160 Hgmm értékek mekkora súlyú érszükületet jelentenek? Köszönettel: Zsolt Ui: a "szedett...