• Mit jelenthet az alábbi felkiátójeles vérvételi eredmény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        GFR(négyzetes) , Alkalikus foszfatáz, CRP(szenzitív), MCHC, RDW%, RDW SD, MOV, PDW,

        Dr. Csuth Ágnes válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A leírt szövegben csak laboratóriumi rövidítések vannak, semmilyen értéket, referenciatartományt nem küldött el, illetve, hogy miért készült a vizsgálat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 07., 21:17; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 11:26

        Tudjon meg többet: laborlelet
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor ÚR! Érdeklődni szeretnék,hogy 24 éves vagyok és a székletem ürítéskor nem henger alakú hanem inkább laposabb lepényszerü. Márciusba voltam occult vérteszt, vérvétel, ultrahang, tumormarker, vizsgálatokon és minden jó...
        Tisztelt Doktor Úr! Tegnap reggel óta, baloldali lágyék és has közötti, tehát konkrétan has alatti részen fáj nagyon.6 évvel ezelőtt volt egy jobb oldali lágyéksérv műtétem, és hasonlót éreztem akkoris.Voltam ma orvosnál, a Dr úr...
        Tisztelt Doktor Úr ! LABOR LELETEM VÉLEMÉNYEZÉSSÉT KÉREM. KÜLÖNÖSEN A VESE ÉS A MÁJ FUNKCIÓ MÜKÖDÉSE A LABOR LELET ALAPJÁN:...
        Tisztelt Doktor Úr! Elég összetett kérdést szeretnèk feltenni. Előzmény: 2 hónappal ezelőtt volt kb az utolsó inszeminatiom. De abba hagytuk a 4-dik utàn az orvos javaslatára hogy lombik ön folytatjuk. Nekem a jelenlegi problémàm hogy a...
        Tisztelt Doktornő! 1 éve voltam vért adni, akkor nem kaptam levelet meg semmilyen értesítést, hogy baj lenne a véremmel. Ön szerint ha netán elkeveredne a levél küldenének újat, vagy értesítettek volna telefonon? Majd most is szeretnék vért...
        Tiszteletem! Bal mellékherémet megvizsgálva azt vettem észre hogy egy max 1 miliméternyi golyó van a mellékhere végén, ahol csatlakozik a két here. A jobb oldali nagyobb egy kicsivel és kemény, vagyis jól kitapintható. Ennek pedig a vége nem...
        Tisztelt Dr. Lakos András! Ma injekcióztam a térdét egy ESBL pozitív betegnek, és az injekciózás közben az arcomra, meg a karomra fröccsent az injekció tartalma, mert valami miatt nehezen tudtam beadni az ízületbe az injekciót. Utána...
        Jó napot kívánok! Missd abortuszom után 2 hétre se múlt el a vérzésem elmentem hogy megvizsgáltassam magam vmi vér maradt a méhemben erre kaptam Zinamot és ergamot most már 1 héten kétszer is voltam ultrahangon az orvos azt mondta hogy nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Évek óta tartó, havonta-másfél havonta visszatérő gyomorfájással küzdök, ami ilyenkor akár egy hétig is eltart. A gyomortükrözés eredményéről szeretném megkérdezni, hogy mit jelent, mert a kezelőorvosomhoz...
        Tisztelt Dr.Nő kérem segítsen. A tegnapi nap folyamán a délutáni órákban unoka öcsém (4 éves)már másodszori alkalommal elkezdet feltűnően és félelmetessen feldagadni az arca,szája,segglyuka körül, szeme , végtagjai ,ujjai, és amíg a...
        Üdvözlöm! Szeptember óta a tüneteim változatlanok,folyamatos fáradtság érzet,látás zavaraim vannak(jól látok,élesen is,nincs homályos látás,kettős látás,de érzem a szememen hogy valami nem stimmel.)Heti szinten legalább egyszer mindig...
        Üdvözlöm! Olyan 8 éve, volt egy sorozatos nyirokcsomó megnagyobbodásom, ami következtében olyan gumóim lettek, hogy szemmel láthatóak voltak. Aztán kb még egy év se telt el, ezek ugyan nem tűntek el, viszont többszörösen lecsökkent a...
        Tisztelt Doktornő! Nagyjából másfél hónapja kezdődtek a tüneteim, amik meglehetősen megkeserítik a mindennapjaimat. Az egész egy erős nyak és vállfeszüléssel kezdődött, ami szinte folyamatosan fennállt. Az izmaim nem fájdalmasak,...
        Tisztelt Dr. Úr! 4 évig lindynette 20 fogamzásgátlót szedtem. 2 hónapja abbahagytam mert nem volt párom, azóta egyszer rendben megjött a menstruációm. Újra szeretném kezdeni, megmaradt még 2 levéllel. Szükséges orvosi vizsgálat vagy...
        Tisztelt Címzett! Lombik programban veszek részt, Et+8 nap erős görcsös vérzésem jelentkezett, valószínűleg nem tapadt meg.Forduljak orvoshoz, vagy 3 hónap pihenő? Mi az oka progipótlás ellenére a korai vérzésnek? Dné
        Tisztelt Doktor Úr! A követező tüneteket tapasztaltam az elmúlt időszakban. - enyhe égő, nyomó, szúró érzés a végbél tájékán, elsősorban üléskor - székelés után és lefekvéskor is időként lüktető érzés a végbél körül -a...
        Tisztelt Doktor Úr! Hajhullással fordultam az orvosomhoz, aki elküldött allergia tesztre. Az IgE teszt a következőket mutatta alacsony szinten( 0,72-3,59 kU/l) allergiás vagyok a földimogyoróra, mogyoróra,kókuszdióra, mandulára,zellerre,...
        Tisztelt Doktor úr, A problémám augusztusban kezdődött. Nagyon felpuffadt a hasam és rosszul voltam, ami máig tart.Ehhez még székrekedés vagy híg széklet társul,és általában csak 2-3 naponta van székletem. Egy sor negatív eredmény után...
        Tisztelt Doktor Úr !! 29 éves fiatal ember vagyok ! Több mint 4 éve gyomor tükrözés során savas refluxot állapítottak meg nálam ..Rabyprex tablettát írtak fel rá amit több mint négy éve szedek .... Most jelenleg Rabemant szeded napi 1 szem...
        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos mindig gátlásos voltam a székletürítés és a távozó szelek tekintetében, ez azonban egyéni nehézségeken és kínosabb szituációkon kívül eddig semmilyen problémát nem okozott. Nem tudom, ezt hogyan tudnám...