• Mit jelenthet az alábbi felkiátójeles vérvételi eredmény?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        GFR(négyzetes) , Alkalikus foszfatáz, CRP(szenzitív), MCHC, RDW%, RDW SD, MOV, PDW,

        Dr. Csuth Ágnes válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A leírt szövegben csak laboratóriumi rövidítések vannak, semmilyen értéket, referenciatartományt nem küldött el, illetve, hogy miért készült a vizsgálat.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. augusztus 07., 21:17; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 11:26

        Tudjon meg többet: laborlelet
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tiszteld Doktor Úr !!! Kérdésem az lenne,hogy régóta fáj a hátam elég stresszes életem van.Van amikor kicsit van amikor nagyon.gerincem meg az körül is.Voltam mellkas röngenen minden rendben volt.Kétszer voltam vérvételen vasam alacsony ,de a...
        Tisztelt Dr. Úr! Május óta lázam ill. hőemelkedésem van.Ehhez társult erősen intenzív hüvelyi nyilallás.Ezek után elmentem a további vizsgálatokra:urológia,nőgyógyászat,hasi ultrahang,proktológia,gasztroenterológiai ahol kaptam 3 féle...
        Tisztelt doktor úr, az lenne a kérdésem, hogy 1. hüvelyi UH-gal észrevehetők-e a méhszájon/méhnyakon lévő vagy onnan kiinduló elváltozások. Természetesen nem a sejtszintű, mikroszkopikus nagyságúakra gondolok, hanem ami már panaszt...
        Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy csütörtökön indulunk nyaralni és ma megjött a menstruációm,esetleg van valami gyógyszer vagy más megoldás,hogy ebben a 2 napban elmúljon,vagy mérséklődjön a...
        Tisztelt Doktor Úr! 12 napja volt HSG vizsgálatom, mert babát szeretnénk. A vizsgálatot a ciklus 10. napján végezték. Eléggé fájt. Az utána következő 2-3 napban csak kevés rózsassín vérzésem volt, amiről hallottam, hogy normális, mert a...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 16 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nálam adrenoleukodisztrófia talaján kialakult Addison kór-t. Cortefet szedtem,reggel 10,délben 5 mg-ot. 2 évvel ezelőtt kerültem kórházba Addison krízissel,egy hetes kezelést követően...
        Hosszú utánjárás során derült fény lisztérzékenységemre (mivel nem menstruálok nőgyógyásznál jártunk legtöbbet). Próbálkoztak fogamzásgátló adásával, de csak a gyógyszerszedés (fogamzásgátló) alatt volt menzeszem. A TSH kicsit...
        Tisztelt Dr. Úr! Tudna nekem mondani egy olyan helyet,ahol végeznek trombózisra való hajlamosságot kimutató vizsgálatot.. esetleg Debrecenben? És a másik kérdésem az lenne, hogy miből áll ez a vizsgálat és hogy mennyibe kerül ? Előre is...
        Tisztelt Doktor Úr! Hónapokon át tartó hasi,és gyomor panaszaim miatt nemrég vastagbél tükrözésen voltam,ami negatív lett.Viszont a gyomortükrözéskor szövetmintát vettek,melynek eredménye:az intraepithelialis lymphocyta-szám mérsékelten...
        Kedves Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy étkezés után émelygést érzek meglehetősen sokáig kb. 1 és fél hete. Az elmúlt másfél hétben volt hasi görcsölésem, ami nem volt olyan erős, hogy orvoshoz forduljak vele,...
        Szeretnék érdeklödni hogy Ön szerint biztonságos e ugy a megszakitott közösülés ha csak 2-3 naponta történik és ez idö alatt a vizeléssel távozik a hugycsöbent maradt spermium. Ha igy biztonságos ugy is megoldhato e hogy minden nap van...
        Szép napot! Műtüttek több mint fél éve kivették a méhem és a petefészkem! Mikor fürdök ha tiszta vizzel mosakszom is csipő égő érzést érzek a hüvelyemben. Mitől lehet ez ? Köszönöm :)
        Tisztelt Doktor úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz hogy július 9-12-ig megvolt menstruációm.Hétvégén erős alhasi fájdalmam volt.Tegnap reggel megjött megint vérzésem de mára el is múlt.Ez mitől lehet? Kicsit sötét alvadt vér...
        Tisztelt Doktor A minap történt velem hogy játszottam a kisfiammal labdáztunk, és egyszer csak a semmiből lezsibbadt a lábam. De oly annyira hogy azt hittem összecsuklom, nem ugy értve hogy roszul lettem ha nem mintha megszünt volna a lábam...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb. 2 hónapja, hogy nem dohányzom. Azóta szinte minden nap hányingerem van, szédülök. Eleinte csak reggelente, de már egy-két hete egész nap. Fáradékony, gyenge vagyok. Haspuffadás, teltségérzés, böfögés is társul...
        Kedves Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy székeléskor illetve már akkor is ha csak vizelni megyek és leülök a wc-re friss vér jön a végbelemből. A mennyisége nekem soknak tűnik, akkor látszik csak mikor megtörlöm, olyankor az egész wc...
        Tisztelt doktor úr! Manapság nagyon divatos lett a kovaföld fogyasztása. Én is eszem már kb. 3 hónapja, és van olyan, amiben érzem a jó hatását, DE nem lehet ettől vesekövet összeszedni??? Főleg olyannak, akinek már volt!? 14 évesen egy...
        Tisztelt Doktor Úr, 37 éves nő vagyok. Gyerekkorom óta rossz volt az emésztésem (már az óvodában a nehezebb ételek után csömör, hányinger fogott el, körbe-körbe szurkáló fájdalmam volt a köldököm környékén és az oldalamban, emellett...
        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen segítségét, hogy leírta melyik vizsgálat szükséges a thrombózis hajlam kimutatására. Még azt szeretném kérdezni Öntől, hogy azt olvastam a nőgyógyászati rendelőben méhnyakrákszűrésre levett...