• Vasíz a szájban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár hónapja, ha vasanyaggal dolgozom (csiszolás, vágás) a számban, a szájszélén, vasízt érzek. Minden munkavédelmi felszerelést kipróbáltam, - különböző maszkok - de semmi nem védett meg a tüntettől. Régen nem volt ilyen problémám. A tünet másnapra elmúlik, de ha újból a fenti munkát végzem a probléma ismét előjön. Kéredezem a vérből, vagy valamilyen vizsgálatból nem lehet kimutatni, hogy mi okozza ezt a panaszt. Köszönöm a segítséget!!!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a munkavédelem témában

        Tisztelt Kérdező! Amennyiben a tünet csak akkor jelentkezik, ha vas anyaggal dolgozik, az ok-okozati összefüggés egyértelmű. A vas nemcsak a szájon át juthat be, a bőr és a légutak is lehetséges bejutási pontok. A védőfelszerelést ki kell egészíteni. Történjen foglalkozási-egészségügyi szakvizsgálat. Első lépés nem a vérvétel, mivel az ok ismert. A bejutási kapukat kell kizárni. Amennyiben a munkától függetlenül is jelentkezik a fémes szájíz fogászati ellenőrzés szükséges elsőként.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 06., 12:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 13., 12:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: