• Nyirokmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Körülbelül másfél hete vettem észre, hogy a hónaljamtól kb 5cm-rel (oldalamnál) lejjebb van egy borsószem vagy talán annál kicsivel kisebb csomó (talán nyirokcsomó) és most pár napja érzem , hogy a kezem alatt lévő izomban a csomó mellett izomláz szerű panaszaim vannak (mielőtt észrevettem előtte való nap éppen fekvőtámaszoztam de a másik oldalt nemérzek izomlázat) Nemrég voltam vérvételen, a leleteim jók voltak. Ezt a kis csomószerűséget az újjaimmal eltudom kicsit mozgatni a helyéről. Voltam vele háziorvosnál ő legyintett rá. A hónaljamba is tapintok pár nyirokcsomót de azt lehet, hogy azért mert vékony vagyok. Szeretném tudni, hogy ez mitől van, mikor múlik el és ha orvoshoz kell fordulni akkor milyen orvoshoz forduljak. Előre is Köszönöm a segítséget!

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt helyeken minden embernek vannak nyirokcsomói. Alkata miatt ezt ki tudja tapintani. Amennyiben nem nőnek és nem fájdalmasak nem kell aggódni. Ezek alapján ön egészséges.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. augusztus 05., 10:08; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: