• Nyirokmirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor! Körülbelül másfél hete vettem észre, hogy a hónaljamtól kb 5cm-rel (oldalamnál) lejjebb van egy borsószem vagy talán annál kicsivel kisebb csomó (talán nyirokcsomó) és most pár napja érzem , hogy a kezem alatt lévő izomban a csomó mellett izomláz szerű panaszaim vannak (mielőtt észrevettem előtte való nap éppen fekvőtámaszoztam de a másik oldalt nemérzek izomlázat) Nemrég voltam vérvételen, a leleteim jók voltak. Ezt a kis csomószerűséget az újjaimmal eltudom kicsit mozgatni a helyéről. Voltam vele háziorvosnál ő legyintett rá. A hónaljamba is tapintok pár nyirokcsomót de azt lehet, hogy azért mert vékony vagyok. Szeretném tudni, hogy ez mitől van, mikor múlik el és ha orvoshoz kell fordulni akkor milyen orvoshoz forduljak. Előre is Köszönöm a segítséget!

        Dr. Boros Miklós válasza a nyirokcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt helyeken minden embernek vannak nyirokcsomói. Alkata miatt ezt ki tudja tapintani. Amennyiben nem nőnek és nem fájdalmasak nem kell aggódni. Ezek alapján ön egészséges.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. augusztus 05., 10:08; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...