• Izérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Igen gyakran érzek erős SÓS izt a számban mintha egy kiskanál sót kaptam volna be . Olyan mintha a gyomromból jönne a sós iz. Még senki sem hallott ilyenről. /kb. 2 éve van igy/ Ha eszem addig jó de állandóan nem ehetek.

        Dr. Plósz János válasza a ízérzés témában

        Az ízérzés zavarai a kor előrehaladtával gyakoribban. Ha a "gyomrából jövőnek" érzi a tünetet, felmerülhet reflux betegség (akár epés reflux) lehetősége is. Ennek igazolására illetve kizárására un. próba-savcsökkentő kezelést illetve nyelőcső-gyomor motilitást serkető szer használatát javasolnám (Domperidon EP). Ha panaszai a kezelés mellett nem szűnnek fogászati- illetve fül-orr-gégészeti vizsgálat javasolt (nyálelválasztás mérésével egybekötve)


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2010. július 30., 11:32; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 17:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: