• Nyaki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Több éve tapasztalom, hogy ha leszegem az állam és a fejemet hátrahúzom majd lassan balra fordítom, rettenetes fájdalmat érzek a nyakam bal oldali részén és az egész fejemben, fülemben. Bármikor amikor így fordítom a fejem a szúró fájdalom folyamatos. Ha elfordítom azonnal megszűnik a panaszom. Ugyan ez a mozdulatsor a jobboldalon nem okoz fájdalmakat. Kívülről semmilyen elváltozás nem látszik illetve nyomkodás esetén egyáltalán nem érzek semmi furcsát, fájdalmat sem. Rendszeresen sportolok. Kérem segítsen kideríteni, hogy mi okozhatja ezt a zavaró "betegséget" (?).

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nyaki fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt mozdulatsorral egyes nyaki izmokat feszít meg. Ezen izmok megfeszülése okozza a panaszt. Ennek oka lehet korábbi sérülés. Egyéb okok kizárása miatt keressen fel fül-orr-gégészeti szakrendelést. Végezzen a nyakizmok megerősítésére gyógytornát, ebben kérje gyógytornász segítségét.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 24., 21:54; Megválaszolva: 2010. július 27., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: