• Májfunkciók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!Hepatitis A B ellen oltattam be magam.A 3. oltás után egy hónappal elvégeztettem a szokásos éves vérvizsgálatot,amelyben a GPT 46, a Gamma Gt pedig 96 értéket mutatott.Lehetséges, hogy az oltás miatt ugrottak magasra ezek az értékek? Köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májenzim témában

        Tisztelt Kérdező! Nem az oltás miatt emelkedett meg kis mértékben a májenzim. Ez a labor nem utal betegségre. Panaszmentesség esetén is legyen labor kontroll 4-6 hónap múlva.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. július 23., 11:08; Megválaszolva: 2010. július 26., 08:57

        Tudjon meg többet: májenzim
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő! 20 hónapos unokám kb 1 hónapja Bexsero oltást kapott ,ami után először láz jelentkezett ami elmúlt ,de rá 1 hét múlva állandó hőemelkedés jelentkezett ami már több mint 10 napja tart. Az állandó hőemelkedés miatt a...
        Tisztelt Dr. Úr! A hasi ultrahang eredménye, a kis medence bemeneténél folyadékos hypermotilis bélkacsok ábrázolódnak! Kérem a segítségét abban, hogy mit jelent ez? Mi okozhatja? A magánrendelésére időpontot szeretnék...
        Tisztelt Doktor Úr! 2015 januárjában volt egy kacskonizációs műtétem egy éve elhúzódó P3-as citológiai lelet miatt. Utána többször gyulladásos folyamatokat állapítottak meg nálam P2 eredménnyel. Idén áprilisban egy másik nőgyógyász...
        Tisztelt Doktornő! Írtam már Önnek belégzési nehezítettség témában. 34 éves, vékony nő vagyok, tüneteim a következők: Több mint két hónapja úgy érzem, mintha belégzéskor nem tudna teljesen telítődni a tüdőm, ezért gyakran kell...
        Szeretnék érdeklődni vérképpel kapcsolatban. A Koleszterinem 5,65mmol/L, a GOT 38 U/L, a Neutr. Gran. 47 %, a Lymphocyta 42,30%, az absz. Baso 0, 00. Szeretném tudni, hogy ez még normális-e vagy kòrosak-e az eltérések. Előre is köszönöm a...
        Tisztelt Doktornő! Lassan egy éve vagyok együtt a párommal, ő 40 éves és előző házasságából van egy 10 éves kisfia (5 éve vált el), én 26 éves vagyok. Saját frusztráltságom miatt fordulok most Önhöz, ugyanis ez az első olyan...
        Tisztelt Doktor úr! Màs okból végzett ct vizsgàlatom eredményében az alàbbi szerepel: a felső mediastinumban retrosternalisan egy hàromszög alakú, àtlagosan +5hu denzitàsú elvàltozàs mutatható ki, melynek legnagyobb àtmérője az aortaív...
        Labor eredményemben a TSH értéke 0,036 /0,4-4,0/ rendkívül alacsony.Az FT 414,9 /10,3-24,45/,az FT 3 5,07 /2,76-6,45/.Zárójelbe a vizsgálatot végző labor referencia értékeit tett em.Kérdésem:igényel -e gyógykezelést eze az eredmény...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne, hogy mai napon a székletemben 1-2 piros darabokat láttam élénk piros színe volt,de nem vagyok benne biztos hogy vér lehetett, inkább paradicsom apró darabkákra hasonlított. Elég sok paradicsomot eszem,...
        Kedves Doktor Úr! Férjemmel nagyon szeretnénk kisbabát, de egyelőre úgy néz ki, várat magára. Lassan egy éve próbálkozunk, bár ebből voltak olyan hónapok, amikor nem is nagyon lett volna esély rá (pl anovulációs ciklus,családi okok miatti...
        Tisztelt Dr. Úr! A 19. heti uh-on mélyen, 16mm-re a méhszájtól tapadt a placenta, akkor azt mondták nem lesz gond. Most a 30. héten tartunk, a tegnapi uh-on még mindig mélyen, 33mm-re a méhszájtól volt a placenta. A szonográfus hölgy azt...
        Tisztelt Doktornő! Nemrég olvastam lapjukban, hogy az alvászavar milyen komoly betegségeket okozhat( depresszió, cukorbetegség, stb.). Kérem, ne vegye komolytalannak kérdésemet, de kérném véleményét a következőről: minden nevelési...
        Tisztelt Dr Úr! Másfél éve emésztési próblémáim vannak. Bűzös zsíros széklet-em van. A vizsgálati eredményeim negatívak lettek. Vérvétel, vizelet, UH, CT, széklettenyésztések vastag bék tükrözés, gyomortükrözés mind negatív....
        2008-ban diagnosztizálták a PBC-t, azóta az Ursofalkot szedem ,évente járok kontrollra. Pár napja viszket a testem, megpróbálok nem gondolni rá, lehet-e csökkenteni valamilyen krémmel a viszketést? A másik kérdésem : milyen fázisai vannak a...
        Tisztelt Doktor Úr! Második várandósságomnál július 11.-én a 9. héten derült ki, hogy a kisbabámnál nem látható szívműködés, így 07.12.-én műtéti befejezésre került sor. (Van egy 20,5 hónapos kisfiam, sectióval született farfekvés...
        Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne: 7 éve Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát szedek. A tablettát mindig lefekvés előtt, éjfélkor szoktam bevenni. Soha tabletta nem maradt ki, 12 óránál hosszabb idő nem telt el, ha esetleg...
        Tisztelt Doktór Úr! Újra Írok. Már kértem időpontot végbél tükrözésra de csak csak 1hét múlva van idöpont :( azt szerettem volna tudni hogy mit tehetek addig hogy enyhüljenek a tünetek mert igy még az utcára sem tudok kimenni :( az...
        Tisztelt Doktor Úr! 34 éves nő vagyok és három évvel ezelőtt állapítottak meg nálam laktózérzékenységet, azóta diétázom. Ennek ellenére refluxom van, kiütések (főként az arcomon), vérszegénység, szénanátha, fáradtság. Gondolván...
        Feleségemet ez év február óta ismeretlen eredetű rosszullét kínozza amely kihat a mindennapi életére . Először csak havi 1-2 alkalomma voltl, de május vége óta már átlag 4-5 naponta általában reggeli felkelés utáni időpontban, de maximum...
        Tisztelt Doktor Úr! http://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/egyeb/144480 Korabbi valasza segitsegemre volt, kiderult, hogy méhösszenövésem volt, amit meg is mutottek hysteroskopiaval, azota vegre normal verzesem volt, spontan probalkozunk a babaval....