• Mélyvénás trombozis bal lábon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hajduszoboszlóra van beutalónk a férjemmel,akinek mélyvnás trombozisa volt 2o napja, aug.ban mennénk a fürdőhely jó-e erre,milyen kezelést kérjen,uzni lehet-e?Vérhíygitót szed és érfalerősitőt.Válaszát köszönöm Nagy Ané.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fürdő témában

        Tisztelt Kérdező! Mélyvénás trombózis után ennyi idővel melegvizes gyógyfürdőbe menni nem szabad. Nem javasolt a gyógyfürdős szolgáltatás. Ha tehetik halasszák el. Úszás csak hidegvizes medencében.

        Dr. Csuth Ágnes
        Dr. Csuth Ágnes, rovatvezető
        családorvos
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. július 21., 14:33; Megválaszolva: 2010. július 23., 10:32

        Tudjon meg többet: fürdő
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves szerkesztő, Problémám 1 hete kezdődött, mikor előjött ez a nagy meleg idő. A problémám az lenne, hogy néha fejnehezseget, picike szédülést érzek. Nem vesztem el az egyensulyom, nem zavarodok meg, csak ilyen neha megerzem. Ha klíma...
        SZABAD E SZOLÁRIUMBA MENJEK HA MÁR VOLT TROMBÓZISOM EZ MÁR 7 ÉVE TÖRTÉNT SZÓVAL TUDNI SZERETNÉM MEHETEK E SZOLÁRIUMBA HA VOLT TROMBÓZISOM. KÖSZÖNÖM A VÁLASZT
        Tisztelt Hölgyem/Uram! Elég régóta mindkét hónaljamnál duzzanat van. Akkor kezdődött amikor fájt a torkom.Bedagadt és fájt is. Nemrég kivették q mandulámat de nem múlt el. Azóta is ott q duzzanat és bár már nem fáj folyamatosan...
        Tisztelt Doktor Úr, Doktornő! Édesanyámmal kapcsolatos a kérdésem. Bal alsó karján látszólag ok nélkül megjelennek időnént csík formájú, vagy kerek vörös véraláfutások, azt mondja nem üti meg ezeket a helyeket. Pár nap alatt...
        Jó estét. Egy kérdésem lenne. 1 hete be dagadt a bokám először csak a jobb. De nem fájt és semmit nem éreztem. Borogattam. Kentem kenoccsel. Mindent ki próbáltam. Aztán héten pénteken észre vettem hogy a bal bokám is be van dagadva. De most...
        Elég érdekes kérdéssel fordulok önhöz, megfogalmazni is elég nehéz. Szóval elég gyakori a merevedési zavar nálam, mert sokat szorongok a dolgokon. Ennek a háttere is megvan. Ha pornóról van szó vonzódok a saját nememhez, a való életbe nem...
        Azt szeretném kérdezni hogy voltam ultrahangos vizsgálaton és olyan eredményt kaptam leletet, hogy szó szerint írom: Jobb oldalon a tapintható resistentianak meg 25*7 mm- es nyirokcsomó ábr. , melynek szerkezete szabályos..Reaktív ny. cs. ?...
        Túlsúlyos vagyok/voltam. Sportolok itthon, és fogyok is, azonban volt, hogy 80 kg-nál 22% volt a testzsírszázalékom, igaz mérleg szerint. Most 74 kg-nál 25%-ot mutat, és érzem is magamon.
        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az alsóvégtagnál, a doppler által mért jobb:140/180, Hgmm bal: 160/180 Hgmm,RR:160 Hgmm értékek mekkora súlyú érszükületet jelentenek? Köszönettel: Zsolt Ui: a "szedett...
        Pár napja kezdődött el hogy kellemetlen ízt kezdtem érezni a torkomban pedig naponta 3* mosok fogat és eddig nem volt hasonló problémám de nagyon zavaró! Nem folyamatos csak néha érzem ha ezek vagy ha iszok valamit akkor elmúlik de víz után...
        Tisztelt Doktor úr (Nő). Elég hosszú idő óta kezem fején karomon már enyhe nyomás űtés hatására véraláfutás jelenik meg. Az utóbbi időben ez a jelenség észrevehető külső hatás nélkül is a nyak és felső mell tájékán is...
        2014.Július 5-én elvágta a lábfejemet egy törött jénai tál. Nagyon mélyen, de hál istennek nem ért "nemes képletet" ahogy a sürgősségin írták!6db öltéssel varrták össze,kb6.5 cm hosszú volt és egy cm-re szétnyílt.A varratokat a mai...
        Üdvözlöm! Pár napja igen kellemetlen, bordatáji fájdalmat, pontosabban nyomást érzek bal oldalamon. Általában több óra(min. 3-4) állás után jelentkezik,emellett nehezen veszek levegőt is ilyenkor. Csak háton fekvő helyzetben,- illetve ha a...
        Tisztelt doktorúr/doktornő. Az lenne a problémám hogy 1 éve volt egy állkapocs műtétem amit egy foggyökér gyulladás okozott.A fogamat kihúzták és utána 3-4 héttel is meg volt duzzadva az állkapocs alatt (mint egy toka, ami amugy nincs).Én...
        Jónak mondható e ez a laboreredmény? Pajzsmirigy kontroll céljából teljes labort csináltattam, a TSH nak még nincs eredménye. A többi értékem a következő. fehérvérsejt 7.3 G/l vörösvértest 5.02 T/l Hemoglobin 147 g/l Hematokrit...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Gamma gt szintem 152, a gpt és got rendben, 27 illetve 29. Alkohol miatt nőtt meg a ggt, bár már egy ideje nem fogyasztom. Kérdésem az lenne hogy ez mennyire rossz érték (tudom, hogy egyénfüggő,átlagban mennyire rossz?),...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Amikor alszok, egy idő után felszoktam ébredni és a szemeim nyitva vannak és általában kígyókkal vagy pókokkal, esetleg valamilyen rovarokat látok az ágyban, én pedig próbálok védekezni, a párnát oda nyomom ahol...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Laboreredményem alapján kérdezném, hogy utalhat-e vérszegénységre, vérzésre, vagy valami kórosra: a vas meghatározása szérumból 24.3, teljes vaskötő kapacitás 56.2 (ez magasként van megjelölve), a hemoglobin 14.7...
        Miért lesz hányinger és ájulási érzésem cipelés kozben?Tokmindegy,hogy hány kilót cipelek.Válaszát köszönöm szépen!
        Tisztelt orvos(ok)! Olyan ügyben keresném fel,hogy évek óta izzadok fejre ami mára már idegesítő.Kisebb izgulásnál is vagy csak melegben hátul a tarkóm felett és a homlokom erősen izzad szinte folyik a víz róla.Ezáltal a mellkasom is tiszta...