• Fokozott izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt weborvos! Aggódom barátom egészségi állapota miatt, mivel éjszakánként fokozottan izzad, de legfőképpen a fején. Reggelre a párnáján kiterjedt izzadtságfolt keletkezik, amit biztos, hogy nem nyálfolyás okoz. Reggeltől késő estig dolgozik (fizikai munka-lakásfelújítás, szigetelés), gyakran még hétvégén is és napi kb. 5 órát alszik. Egyébként izmos, vékony és magas testalkatú. Folyton jön-megy és teszi a dolgát. Az éjjeli izzadás már régóta fennáll nála, hol intenzívebben, hol kevésbé. Általában 22-23 fok van a szobában és melege van. Nem szokott beteg lenni és nincs más panasza. Nem fogyott az elmúlt időben, testsúlyát tartja. Dohányzik 18 éves kora óta (napi fél doboz) Lehetséges, hogy pajzspirigyproblémája lenne? Fél éve a vérvétel kimutatta, hogy kevés a vasa (de ez csekély eltérés volt és nem kapott vaskészítményt) valamint az éhomi vércukra kicsit magasabb volt (de ez egyszeri mérés eredménye). Ajánlja a vérvétel megismétlését? A pajzsmirigy-hormon vizsgálatot külön kell kérni? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel Eszter

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Eszter! Igen, érdemes lenne egy friss labort készíttetni, emellett egy fizikális vizsgálat is javasolt. A rutinban nincs benne a pajzsmirigy, ezt külön kell kérniük, keressék fel vagy a háziorvost vagy egy belgyógyászati rendelést!Az eredményektől függően lehet tovább vizsgálódni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. június 27., 13:09; Megválaszolva: 2010. június 29., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...