• Fokozott izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt weborvos! Aggódom barátom egészségi állapota miatt, mivel éjszakánként fokozottan izzad, de legfőképpen a fején. Reggelre a párnáján kiterjedt izzadtságfolt keletkezik, amit biztos, hogy nem nyálfolyás okoz. Reggeltől késő estig dolgozik (fizikai munka-lakásfelújítás, szigetelés), gyakran még hétvégén is és napi kb. 5 órát alszik. Egyébként izmos, vékony és magas testalkatú. Folyton jön-megy és teszi a dolgát. Az éjjeli izzadás már régóta fennáll nála, hol intenzívebben, hol kevésbé. Általában 22-23 fok van a szobában és melege van. Nem szokott beteg lenni és nincs más panasza. Nem fogyott az elmúlt időben, testsúlyát tartja. Dohányzik 18 éves kora óta (napi fél doboz) Lehetséges, hogy pajzspirigyproblémája lenne? Fél éve a vérvétel kimutatta, hogy kevés a vasa (de ez csekély eltérés volt és nem kapott vaskészítményt) valamint az éhomi vércukra kicsit magasabb volt (de ez egyszeri mérés eredménye). Ajánlja a vérvétel megismétlését? A pajzsmirigy-hormon vizsgálatot külön kell kérni? Köszönöm a válaszát! Tisztelettel Eszter

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Eszter! Igen, érdemes lenne egy friss labort készíttetni, emellett egy fizikális vizsgálat is javasolt. A rutinban nincs benne a pajzsmirigy, ezt külön kell kérniük, keressék fel vagy a háziorvost vagy egy belgyógyászati rendelést!Az eredményektől függően lehet tovább vizsgálódni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. június 27., 13:09; Megválaszolva: 2010. június 29., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: