• Magas enzimértékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Címzett, Csatoltan megtalálja a május végén vérképvizsgálat eredményét. 5 esetben (csillaggal jelölve) a referencia tartomány felettiek lettek az értékek. A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint mennyire magasak ezek az értékek, adhatnak-e aggodalomra okot illetve általánosságban mit tanácsol, milyen életmód-étrend változásra lenne szükség abban az esetben, ha mégis ez szükséges? A GGT, GGT és húgysav értékeket különösen érdekesek, remélem semmilyen májkárosodás vagy köszvény nincs a háttérben. Egyébként 33 éves vagyok és soha sem dohányoztam, vagy fogyasztottam alkoholt, és nem vagyok kövér (184 cm magas és 86 kg). Válaszát előre is köszönettel, Sándor

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet témában

        Kedves Sándor!

        Aggodalomra nincs ok, de diétáznia kell. Zsír- és fűszerszegény étrend, purinszegény étrend (vörös húsok, belsőségek, bab, gomba, hal, spárga kerülése), alkoholtilalom javasolt. Pár hónap múlva kontrolláltassa meg az eredményeket.

         



        Kérdés: 2010-06-13 13:50:00; Megválaszolva: 2010. június 13., 13:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: