• Laborlelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorÚr/Nő! A férjem laborleletében van egy pár eltérés, szeretném megkérdezni,hogy ezek mit jelentenek? C reaktív protein: 51,2 mg/L,Szérum Fe 8,8 umol/L, Triglicerid 0,51 mmol/L, LDL koleszterin:2,80mmol/L, Totál bilirubin: 22,8 umol/L, Konjugált bilirubin: 5,2 umol/L Napok óta alhasi szúró fájdalma van, ami nyomásra érzékeny. Válaszát előre is köszönöm!Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet témában

        Kedves Anita!

        A magasabb CRP miatt góckutatás, az alacsonyabb vasszint miatt vérzésforrás keresése javasolt. Ha férje 50 évesnél idősebb, és a székleési habitusa megváltozott, akkor széklet vérteszt javasolt.Önmagában a bilirubin magasabb volta nem utal eltérésre. A góckutatás részeként történjen hasi ultrahang, emellett bő folyadék, illetve májkímélő diéta javasolt.



        Kérdés: 2010-06-13 13:41:47; Megválaszolva: 2010. június 13., 13:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: