• Szülés óta 2-szer szeretkeztünk 10 hónap alatt, előtte nem volt gondom a sexel, mitől csökkent a vágyam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        Szeretném kérni a segítségét! Mitől lehet, hogy ennyire lecsökkent a nemi vágyam?

        Terhességem előtt rendszeresen szeretkeztünk férjemmel, volt hogy heti 3-4 alkalommal, de 1-2 biztosan. Ez idő alatt nem szedtem gyógyszer, mert terveztük a babát. Terhességem alatt ez némi képpen csökkent, mert nem volt nekem jó, de szülés után szinte teljesen megszünt a sex, 10 hónapos múlt  a kisfiam és szülés óta 2-szer voltunk együtt. Nem is kívánom annyira  a sexet, pedig nagyon szeretem a férjem. Estére úgy esek be az ágyba a fáradságtól, ha 1-szer 1-szer vágyat is érzek, az csak úgy napközben jön magától, de az a baj, hogy mire haza ér a munkából a férjem, elmúlik. Ambroxol nevű fogamzásgátlót szedem, mert még szoptatok, lehetséges, hogy az csökkenti a vágyat, és a fáradság még rátesz egy lapáttal? Mivel amikor régebben is szedtem Triregolt, akkor is kevesebb volt a vágyam, amikor pedig nem szedtem, akkor nagyobb volt.

        Hála istennek párom türelmes, de félek hogy egyszer elfogy, és meg is értem.

        Lehetne szedni valami természetes alapú vágykeltőt, ha  már nem szoptatok?

        Mert egyszer régebben olvastam egy női magazinban valamilyen gyógynövényből készült vágykeltő készítményt, amit patikában lehet kapni, de nem emlékszem a növény nevére, amelyből készül? és a tabletta nevére sem? Az igazat megvallva pedig amikor a gyógyszertárba bemegyek, mindig sokan vannak és nem merem megkérdezni a nevét, mert sajnos az emberek mentalitása olyan, hogy a másik nyakára állnak, hogy lássák mit vesz, és így mindent hallanak. Kérem adjon nekem valamilyen tanácsot, hogy mit tegyek? Hagyjam abba a fogamzásgátlót, hiszen így értelme sincs szedni, és drága is.

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a egyéb témában

        Kdves Hölgyem!

        A fogamzásgátlók ritkán okozhatják a vágy csökkenését, ha pontosan megírja, hogy mit szed, pontosabb váálaszt tudunk adni, de az Ambroxol nem fog. gátló, hanem egy köptető, nyákoldó, ezt sztem véletlenül elírta. Ha ezt pontosítja, hamarosan választ kap kérdésére.Köszönjük.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György

        Kérdés: 2010-06-09 11:01:18; Megválaszolva: 2010. június 09., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: