• Laboreredmény értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        5 hónapja szoktam le 20 évi dohányzásról, előtt félévvel voltam laborba, akkor semmi betegségre utalót nem találtak. Most voltam szintén vérvételen és a "rossz" koleszterinem és a Triglicerid szintem a megengedett duplája és a Thrombocyta is jóval meghaladja a megengedettet. Az orvosom szerint ez betegségre nem utal, ő a 10 kg-os súly növekedésemre vezette ezt vissza. De diétázom a súlyom fokozatosan csökkent. Mindig egészségesen étkeztem, alkoholt minimálisat, azt is bort fogyasztok. Elképzelhető, hogy a súlyom növekedése közrejátszhatott a rossz vérvizsgálasti eredményekkel? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező!

        Igen. Valószínűleg csak van valamilyen táplálkozási hiba, mely a hízást okozta, csak esetleg önnek nem tűnik fel. A magasabb vérlemezkeszám utalhat hematológiai betegségre is, ezt követni, kontrollálni kell. Azt javaslom, hogy egy héteg vezessen táplálkozási naplót, ezt mutassa meg a háziorvosnak vagy táplálkozástudományban jártas szakembernek, abből biztos kiderül, hogy hol a hiba.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-04 12:39:54; Megválaszolva: 2010. június 04., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: