• Kínos izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        20éves lány vagyok és egy kellemetlen dologra keresek megoldást. Nagyon izzadok. Amint kilépek a lakásból és sétálok 10 percet, már érzem hogy vizesedik a hónaljam. De nem érzem, hogy melegem lenne, a homlokom sem gyöngyözik. Ez nem az a jellegzetes, kellemetlen szagú izzadság, hanem "csak víz". Nagyon kínos, mert hamar meglátszik a ruháimon a folt, így nem is viselhetek akármilyen színű felsőrészt sem. Hasonló problémám van a nadrágokkal is. Bár a "lenti izzadás" inkább a melegebb időjáráshoz köthető. Ez csak egy kisebb foltot jelent hosszabb ücsörgés után, de ez mindennél kellemetlenebb.

        Kérem adjon tanácsot, mit tehetnék hogy elmúljon a dolog? Többféle izzadásgátló dezodort kipróbáltam (alkoholmenteset) de nem segítenek. Sosem vagyok "szagos" csak vízfoltos. Ez összefüggésben állhat a pajzsmirigy-alulműködésemmel?

        Válaszát nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező!

        Az izzadást, mely nem betegség, hanem tünet számos dolog okozhatja, lehet betegség tünete és alkati dolog is, ezt a tünetet az egyéb tünetekkel és a kórtörténettel együtt kell értékelni.

        Javaslom, hogy keresse fel a háziorvosát egy rutin labor és egy fizikális vizsgálat céljából, ugyanis okozhat izzadást a túlsúly, pajzsmirigy túlműködés, egyéb hormonális elváltozások, máj-, vesebetegségek, stressz, élvezeti szerek, stb. Izzadás ellen javaslom a solutio antisudoricát.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt

        Dr. Lajtos Melinda

        Kérdés: 2010-06-01 13:55:54; Megválaszolva: 2010. június 01., 13:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: