• Jogosultság a PET/CT vizsgálatra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Nagykálnai Tamás!

        Köszönet a válaszért. Kiegészítés képpen megírom az Astler-Coller stádiumot: C1 (M81443, C1850, C7980) .

        Kapom a FOLFOX 4 utókezelést, amelyből 12 -t irányzott elő a szakorvos.

        Ön azt írja, hogy jó lett volna korábban észrevenni.

        Miután rendszeresen járok csontritkulás és egyéb más szürővizsgálatokra évente, 2009 októberében kiderült, hogy kisebb mérvű csontritkulásom van. A szakorvos felírt rá egy rágótablettával kombinált gyógyszert (a nevét már nem tudom), aminek szedése következtében, vagy attól, már jelentkeztek hasi panaszok, puffadás, székrekedés, de még az orvos is a csontritkulásra felírt gyógyszernek tulajdonította, leállította, mást írt fel, azután azt is egy hónap elteltével leállította, mert a tünetek itt is jelentkeztek. Hozzá kell tenni, hogy a gyógyszer tájékoztatójában ezek a tünetek, mint mellékhatások fel voltak sorolva. Ezért nem gondoltam rosszabra.

        A tűdőműtétet követően három havonta rendelte el a tüdőgyógyász-onkologus orvosom a hasi ultrahang vizsgálatot a mellkas CT. mellett, amelyken részt is vettem.

        Igen az Ön által leírt tünetek 2009 októberében jelentkeztek. A tüdőgyógyász szakorvosom el is küldött CT vizsgálatra, de ott csak a mellkas CT-t végezték el ( a hasi CT vizsgálat elvégzéséről csak számlát állítottak ki, de a vizsgálat nem készült el.

        A 2010.februárban elvégzett ultrahang vizsgálat sem mutatta ki a daganatot, csak a  laboratóriumi nagylelet, és a colonoscopia derített fényt a betegségre.

        Sajnos a fentiek miatt nem bízom az ultrahang vizsgálatban, és miután a CT vizsgálat is csak kontrasztanyag adásával mutat értékelhető adatot, igy nálam ez sem jöhet számításba, mert mint írtam kontrasztanyag érzékenységem van. Emellett asztmás, gyógyszerallergiás, és virágpor allergiás is vagyok. A colonoskópia pedig csak a vastagbél vizsgálatára korlátozódik, és az egyéb esetleg májra, hasnyálmirigyre stb.-re terjedő áttéteket csak a PET/CT-vel lehetne kiszűrni

        Tehát marad a PET/CT vizsgálat, amit úgy látom a magas költsége miatt nem mindenkinek adnak meg.

        Bocsánat, hogy bő lére eresztettem a mondókámat, de mindezt mások okulásáért írtam meg!

        Kérem a fent megadott Astler-Coller stádiumot is sziveskedjen értékelni a számomra.

        WEBBeteg szakértő válasza a egyéb témában

        Kedves Kérdező!

        Kérem, a kérdés előzményét is csatolja a doktor úrnak, szakértőink napi több kérdésre válaszolnak, és a pontos előzményekre is szükség van a korrekt válaszhoz, köszönjük megértését.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-31 12:49:29; Megválaszolva: 2010. május 31., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...