• Laborlelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Egy hónapja szedek Meramyl 0.5mg vérnyomáscsökkentő gyógyszert reggel és este 0,5 db-ot.Vérnyomáson 110-160 / 80/100 közötti, a pulzusom 80 és 100 közötti.Házi orvosom laborba küldött aminek a +-os ereményei a következők, ebben kérnék tanácsot .:Kálium 5,3 mmol/l Koleszterin 8.44 HDL koleszterin 1.64 Triglicerid 2,45 GGT 71 U/L fehérbérsejt 12,69 Absz.Neurt-8,45 Thrombocyta 568 vizeletben CRP 11,2 mg/l Válaszát előre is köszöm. Üdvözlettel Kovácsné M.Györgyi

        WEBBeteg szakértő válasza a laborlelet témában

        Kedves Györgyi!

        A magasabb CRP, fehérvérsejt- és neutrophil-szám arra utal, hogy a vizsgálatkor vagy ezt megelőzően fertőzése zajlott. A magasabb thormbocyta-számnak több oka is lehet, pl. gyulladáshoz, fertőzéshez társulhat, de csontvelői oka is lehet. A magasabb koleszterin és triglicerid-szintek miatt diétázni javasolt, a zsírokat és a szénhidrátokat is csökkenteni szükséges. Mindenképpen keresse fel a lelettel háziorvosát!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-31 12:05:17; Megválaszolva: 2010. május 31., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: