• Magas vas érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        45 éves nő vagyok, legutóbb 2009. 12. 28.-án adtam vért önkéntesen.

        A mostani vérvizsgálati eredményeim között az alábbiak az emelkedett értékek: Bilirubin 24,3 umol/l, vasmeghatározás: 31.9 umol/ l,hugysav érték: 123 umol/l.
        Már korábban, kettő éve is kissé emelkedett vol, de még 30 alatti a vér vaszintem.

        4 éve nem menstuálok, mivel Mirena típusu spirál van a méhembe felhelyezve.

        Fémallergiám is van. Sem vastartalmú készítményt, sem vitanim tablettákat nem szedek.

        Kérdésem: Mi lehet a problémám, a laboreredméynek alapján valószínűsíthető-e nálam megbetegedés?       Válaszát előre is köszönöm!                                                                                                  

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Tisztelt Hölgyem! A megadott laborok önmagukban nem ítélhetőek meg kórosnak annak ellenére sem, hogy mérsékelten emelkedettek. A vasparaméterek közül tudni kellene a szérum ferritin szintet is, és a transzferrin értékeket, vérképet. Ön jelenleg betegnek nem nyilvánítható, ha a kért laborokat megnézik, azok birtokában többet tudok segíteni.



        Kérdés: 2010-05-28 08:25:36; Megválaszolva: 2010. május 28., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: