• kreatin-kináz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        mint fent irtam a kreatin -kináz értékem 695 volt. mi a teendőm? fáj a hasam és a deream elég sokat. a vizelet rendesen ürül és iszom elég folyadékot. szeretném megtudni mivel lehet ezt az értéket visszább szorítani

        WEBBeteg szakértő válasza a Kreatin témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Szívizom- vagy más izomkárosodás esetén emelkedik a CK. Szívroham esetén emelkedik, további megerősítő vizsgálatok (troponin, mioglobin és/vagy CK-MB) szükségesek a szívizom károsodásának megállapítására. Nagyobb izomtömeggel rendelkezőknél magasabb a CK-aktivitás, és kimerítő testedzés (súlyemelés, küzdősportok, hosszútávfutás stb.) is emelkedett CK-aktivitást eredményez. Más formájú izomkárosodás, mint például az esés, személygépkocsi-baleset, műtét vagy lőtt seb miatti izomkárosodás CK-emelkedést okozhat. Túlzott alkoholfogyasztás is CK-emelkedéshez vezet. Ritkán néhány gyógyszer, különösen a koleszterincsökkentő szerek (sztatinok) okozhatnak izomkárosodást és CK-emelkedést. Ha ilyen típusú gyógyszerkezelésben részesül, akkor tájékoztassa a kezelőorvost izomfájdalom vagy -gyengeség jelentkezésekor. Néhány autoimmun betegség is okozhatja emelkedését. Visszaszorítása, csökkentése akkor lehetséges, ha ismert a betegség oka, ha egyáltalán megbetegedés okozta.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-11 09:08:17; Megválaszolva: 2010. június 11., 09:08

        Tudjon meg többet: Kreatin
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Plósz János! Tavaly márciusban kiterjedt jobb alsó végtagi mélyvénás trombózist kaptam (lágyék résztől egészen a térdhajlatig) császármetszés után. Szerencsére fél évi kontorllvizsgálat során teljes regressziót...
        Tisztelt Doktor Úr! Sajnos 16 éve bulímiás vagyok. Az elmúlt években sokat javítottam a helyzeten, és fokozatosan csökkentem a rohamokat. Az nem kérdés, hogy mennyit ártok ezzel magamnak. Azt szeretném megtudni viszont, hogy ezzel nő/nőtt a...
        Tisztelt Doktor Úr! 4 évvel ezelőtt a rendszeres panaszaimtól félve elmentem vastagbél tükrözésre, majd 2 éve egy gyomor tükrözésre is. Mindkét alkalommal távolítottak el polipokat, és a vizsgálat 2 éves megismétlését...
        2016 december 13-án vettem részt fogászati kezelésen, ahol az orvos Dalaci 300mg tbl-t írt fel. A gyógyszer beszedését követően (de már a kúra vége felé is)naponta többször volt hasmenéses székletem. Már beszedtem 1 db Normaflore...
        Tisztelt Doktor úr! Egy hete voltam gyomortükrözésen 2 hónapja tartó gyomorfájdalom (időnként hányinger), puffadás, refluxos tünetek miatt (nagyon nagy volt a stressz). Azzal kezdődött, hogy hangos gyomorhangjaim voltak, éhségérzet, majd 2...
        Kedves Doktor úr.Évek óta szenvedek reflux betegséggel,voltam gyomor tükrözésen is.Controloc 40mg tablettát szedem naponta 2szer.tavaly ósz óta érzem hogy a köldököm mellett jobboldalon,fájdalmaim vannak,beleim zörögnek,a bélszelek össze...
        Tiszetelt Doktor Úr! 10 napja kezdtem szedni a Dienille nevű fogalmzásgátlót (a ciklusom 1. napján), előtte sosem szedtem még, óvszert használtunk a párommal. A tablettákat mindennap azonos időpontban szedem és egyet sem hagytam ki....
        Kedves Doktor Úr!Szeretném megkérdezni,hogy egy vesével kockázatos lehet-e a babavállalás?A vesémre nincs panasz 24éve jól működik. Köszönöm.
        Tisztelt Doktor Úr! Már nem először írok Önnek, és mindig érthető választ kaptam, ezért fordulok ismét Önhöz! Szóval: Kétoldali petevezeték-elzáródásom miatt a Kaáli Intézetbe megyünk első konzultációra január végén, ugyanis...
        Tisztelt Doktor Úr! 49 éves múltam egy fél éve. Kb 7-8 hónapja rövidebbek a ciklusaim, 6-7 napra tolódik ki a menstruációm, és az elején a 2. és 3. napon erős a vérzésem, ami borzasztóan megvisel lelkileg, mivel a biztonság kedvért már...