• kreatin-kináz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        mint fent irtam a kreatin -kináz értékem 695 volt. mi a teendőm? fáj a hasam és a deream elég sokat. a vizelet rendesen ürül és iszom elég folyadékot. szeretném megtudni mivel lehet ezt az értéket visszább szorítani

        WEBBeteg szakértő válasza a Kreatin témában

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Szívizom- vagy más izomkárosodás esetén emelkedik a CK. Szívroham esetén emelkedik, további megerősítő vizsgálatok (troponin, mioglobin és/vagy CK-MB) szükségesek a szívizom károsodásának megállapítására. Nagyobb izomtömeggel rendelkezőknél magasabb a CK-aktivitás, és kimerítő testedzés (súlyemelés, küzdősportok, hosszútávfutás stb.) is emelkedett CK-aktivitást eredményez. Más formájú izomkárosodás, mint például az esés, személygépkocsi-baleset, műtét vagy lőtt seb miatti izomkárosodás CK-emelkedést okozhat. Túlzott alkoholfogyasztás is CK-emelkedéshez vezet. Ritkán néhány gyógyszer, különösen a koleszterincsökkentő szerek (sztatinok) okozhatnak izomkárosodást és CK-emelkedést. Ha ilyen típusú gyógyszerkezelésben részesül, akkor tájékoztassa a kezelőorvost izomfájdalom vagy -gyengeség jelentkezésekor. Néhány autoimmun betegség is okozhatja emelkedését. Visszaszorítása, csökkentése akkor lehetséges, ha ismert a betegség oka, ha egyáltalán megbetegedés okozta.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Kedves Kérdezőnk!
        Amennyiben elégedett volt a válasszal, kérjük, támogassa a rovat működését egy emelt díjas SMS elküldésével. Az SMS díja bruttó 329 Ft.
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-11 09:08:17; Megválaszolva: 2010. június 11., 09:08

        Tudjon meg többet: Kreatin
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam kézhez széklettesztem eredményét, melyen a Calprotectin értéke 941,0 volt. Ez a jelölt referenciatartományt jóval meghaladja. Édesanyámat műtötték vastagbéldaganattal, ezért végeztettem el én is a tesztet....
        Üdvözlöm Doktor úr! Azt szeretném kérdezni hogy ez a lelet mit takar van esetleg nagy bajom? Bordaívet meghaladó,norm szerkezetű hepar. Gyomor kontúr ép. Hasi aorta lefutása szabályos,nagyerek mentén kórósan megnagyobbodott lgl nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Kolárovics Attila vagyok, négy éve Svájcban élek és dolgozom.Itt borzalmasan drága az egészségügy, ezért próbálok előbb öntől tanácsot kérni. Néhány éve, évente egyszer-kétszer előszokott jönni egyfajta...
        Tisztelt Doktor Úr! Majdnem 2 éve szedem a Lindynette 20 fogamzásgátló tablettát (előtte több évig Cilest). Sosem felejtettem el bevenni a tablettát, viszont ma észrevettem, hogy valószínűleg szombaton (03.21.) nem vettem be, mert még ott volt...
        Gyomorgési és reflux gyanúval kerestem egy gasztroenetológiát. Gyomortükrzést végeztek. Értékelné nekem a leletemet? Ép nyelőcső, cardia a gyomor redőzet vaskos hyperaemiás, a bulbus ép. Dg: Gastritis 1*20 mg rabyprex Normális ez a...
        Tisztelt Doktornő, problémám a következő, tavaly szeptemberben elkezdett fájni a torkom és mellette volt egy elég hosszadalmas, körülbelül másfél hónapig tartó orrdugulásom is, ezt fül orr gégész ki is kezelte, ami engem akkor is nagyon...
        Tisztelt Doktorùr! FülFül-orr-gégészeti leletemben a következő szerepel: nyakon megnagyobbodott nyirokcsomòk és kóros resistencia tapintható submandibularisan. Ez pontosan mit jelent? Válaszát előre is köszönöm
        Tisztelt Doktor Úr! Múlt héten voltam orvosnál, mivel decemberben éreztem először olyan fájdalmat a hát és mellkasi részemen, a lapockák és a bordák részén, hogy alig birtam elviselni. Nemrégiben évekig fizikai munkát végeztem a gyárban...
        Tisztelt Doktor Úr! Másfél hete elkezdett fájni a bal oldalamon a hasam, a köldökömmel egy vonalban, néha kicsit lejjebb húzódik. Időnként erősen begörcsöl néhány percre, vagy akár egy 1 órára is, de van hogy folyamatosan tompa fájdalmat...
        Szép estét! A nyelvemen már több éve van összefüggő fehér lepedék. Nem foglalkoztam vele eddig de az utóbbi időben már elkezdett zavarni a látványa. El sárgásodni sosem szokott táplálkozásban sem zavar. Fogmosásnál le szoktam...
        Tisztelt Doktor Úr! A problémám kb 3 éve kezdődött, bizonyos időközönként tompa fájdalmat érzek a hasamban jobb oldalon köldök magasságban, néha oldalt, a csípőcsontom fölött, néha beljebb, a köldök mellett. Most például hetek óta...
        Régebben egyszer kétszer drogoztam (spice) és hát felment akkor a vérnyomásom vagyis csak szerintem.. szívem dobogott nagyon de nem volt semmi különösebb baj de azóta ha kicsit mosolygok vagy bármit csinálok lehajolok megeröltetem magamat a...
        Tisztelt Doktor úr/ Doktornő Ma reggel óta folyamatosan dobogást érzek a gyomromban és nem értem miért lehet ez. Úgy tudom egészséges vagyok, a vérnyomásom eddig mindig megfelelő volt, két hónapja nőgyógyászaton teljes kivizsgáláson...
        A leírások alapján Zollinger-Ellison szindrómát állapítanék meg magamnak, persze nem vagyok orvos ezért nem teszem. Egyik gasztroenterológusntól sem halottam, hogy esetleg ebben szenvedek. Pedig szenvedek, ezen a héten már három napja nem eszem,...
        Tisztelt Doktor úr, reflux betegségben szenvedek 20 éve, ami azt jelenti, hogy folyamatosan gyógyszereket kell szednem, pl esomeprazole és még savkötők. Annak ellenére van ez, hogy 18 évvel ezelőtt meg is műtöttek laparoscopos...
        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Autoimmun betegségre 5 hónapja Clexane-t használok (2x0,6 ml). (Ezen kívül Calcium, D vitamin, Eurovit multivitamin-t szedek.) A használat elkezdése után néhány héttel hasmenés jelentkezett (2-3 naponta, 1-2...
        Tiszteletem! Szeretném meg kérdezni,hogy mért van az,hogy az egyik pilanatban nincs semmi bajom a másikban meg elszédülök ájulás kerülget olyan mint ha nem kapnák levegöt leállna a szívem és utána meg egész nap nem vagyok jól? A válaszát...
        Kedves Doktor úr! Utolsó menstruációm első napja február 1-jén volt. Tegnap (márc. 19-én voltam uh-n és csak petezsák és szikhólyag (utóbbi 3,56 mm) látszódott. A diagnózis szerint a legvalószínűbb, hogy missed ab. Ön szerint is ez a...
        T.Dr.úr! 2015,01,21-én voltam vérvételen amit allergiára néztek,mivel tej,vagy lisztérzékenységre gyanakodott az orvos. rá egy hétre mentem gyomortükrözésre. persze helikobaktériumot találtak.beszedtem az antibiotikumot,és 9-hét mulva...
        Nem tortent eddig velem ilyesmi!egyszeribol elzsibbadt a kezem utanna a fel arcom majd elkezdett fajni a fejem de rettenetesen.eszre vettem hogy szerettem volna beszelni de nem birtam kimondani a szavakat.bevettem egy kalcium tablettat de a fejem tovabbra is...