• Ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kérem segitsenek. ma voltam ultrahang   vizsgálaton és ezt azt eredményt kaptam.  a hepar norm. nagyságú,homogén echoszerkezetű. a cholecysta átlagos nagyságú,falvastagságú,folyékony epét tartalmaz,kőmentes. az intra és extrahepaticus epeutak nem tágabbak. a pancreas norm. nagyságú,focalis eltérés nem detectálható. wirsungtágulat,meszesedés nem ábrázolódik. jobb oldalon a pyelon mérs. tágabb,tágabb ureter nem követhető. a vesék és a lép UH képe szabályos. a húgyhólyag üres.  illeteve a röntgenen ezt irták nekem:arcüregek fátyolozottak. ép mellkasi szervek. mit jelentenek ezek és hova forduljak ezzel? előre is köszönöm  a választ.

        WEBBeteg szakértő válasza a ultrahang témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ultrahang szervi eltérést nem igazol. Minden szerv ultrahang alapján rendben van. A mérsékeltebben tág jobb vese üregrendszer önmagában nem jelez betegséget. A fátyolozott arcüregrendszer miatt fül-orr-gégészeti szakvizsgálat szükséges. 4-6 hónap múlva ellenőríztesse le a vese üregrendszerét, panasz esetén előbb.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-23 17:35:26; Megválaszolva: 2010. május 23., 17:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: