• Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr!

        3. gyermekem 1 éves, s kértem egy labor vizsgálatot, hogy lássam, a szülés, s a szoptatás nem viselte-e meg nagyon a szervezetemet. Vegetáriánus vagyok, s a vérképben a Chelesterin szint magasabb lett az átlagnál vmivel annak ellenére, hogy már hetente 2-3 alkalommal futok, nem eszem zsíros ételeket, sok gabonát fogyasztok.Ilyenkor mit tehetek?

        A vérképben a vörösvértest szám, a hematokrit, a Thrombocyta-szám alacsonyabb lett az átlagnál, az MCHC és Monocyta szám magasabb az átlagnál. Próbáltam utána olvasni a neten, s azt állapítottam meg, hogy ezek vérszegénységre utaló jelek. Amúgy mindíg is hajlamos voltam a vérszegénységre, még mikor gyerekkoromban húst ettem akkor is. A kérdésem az, hogy valóban jól olvastam-e ki az adatokból a lényeget, s hogy ha igen, milyen gyógykészítményt ajánlana számomra, ami a legjobban szívódik fel a szervezetben?

         

        Köszönöm válaszát:

         Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Krisztina!

        Kérem, írja le a konkrét értékeket, nem mindegy, hogy mennyivel magasabb vagy alacsonyabb a referenciaértékektől az ön értéke.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-13 13:04:34; Megválaszolva: 2010. május 13., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...