• Rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Tudom, hogy kérdésemmel inkább a háziorvoshoz kellene fordulnom, de tavaly megtettem és csak annyit válaszolt, hogy igyak több vizet (napi egy-két litert megiszom egyébként), de rosszulléteim már egyre gyakoribbak és egyrészt nagyon zavaró, másrészt érezhetően valami nincs rendben.

        A tüneteim: nyelvzsibbadás (ez nagyon gyakori), kézremegés, éhségérzet még ha azelőtt egy órával ettem is, lábremegés, és gyakori vizelés, és elég sűrűn van felfázásos, hólyaghurutos betegségem. Normálisan étkezem (reggeli, ebéd, vacsora), sok gyümölcsöt, zöldséget eszem stb. Gyanakodtam a cukor problémára, mert kétszer volt már, amikor 8,5 és 10,8 volt, de máskor normálisnak mondható. A közvetlen rokonságban egyébként két cukorproblémás is van, valamint édesanyámnak is gondja van ezzel. A munkám elég stresszes, és ez ellen nem tudok tenni sajnos.

        Segítene, hogy mi lehet még a probléma a cukron kívül, hiszen a mérések alapján (4,5 és 6,7 között van általában)?

        Nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező!

        Az éhgyomri vércukorvizsgálatok mellett terheléses vércukor is javasolt lenne. Látatlanban is annyit javaslok, hogy az egyszerű szénhidrátok helyett a komplex szénhidrátokat részesítse előnyben, naponta 5-ször étkezzen keveset, kerülje a zsírokat.



        Kérdés: 2010-05-12 12:19:21; Megválaszolva: 2010. május 12., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: