• Rosszullét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Tudom, hogy kérdésemmel inkább a háziorvoshoz kellene fordulnom, de tavaly megtettem és csak annyit válaszolt, hogy igyak több vizet (napi egy-két litert megiszom egyébként), de rosszulléteim már egyre gyakoribbak és egyrészt nagyon zavaró, másrészt érezhetően valami nincs rendben.

        A tüneteim: nyelvzsibbadás (ez nagyon gyakori), kézremegés, éhségérzet még ha azelőtt egy órával ettem is, lábremegés, és gyakori vizelés, és elég sűrűn van felfázásos, hólyaghurutos betegségem. Normálisan étkezem (reggeli, ebéd, vacsora), sok gyümölcsöt, zöldséget eszem stb. Gyanakodtam a cukor problémára, mert kétszer volt már, amikor 8,5 és 10,8 volt, de máskor normálisnak mondható. A közvetlen rokonságban egyébként két cukorproblémás is van, valamint édesanyámnak is gondja van ezzel. A munkám elég stresszes, és ez ellen nem tudok tenni sajnos.

        Segítene, hogy mi lehet még a probléma a cukron kívül, hiszen a mérések alapján (4,5 és 6,7 között van általában)?

        Nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a rosszullét témában

        Kedves Kérdező!

        Az éhgyomri vércukorvizsgálatok mellett terheléses vércukor is javasolt lenne. Látatlanban is annyit javaslok, hogy az egyszerű szénhidrátok helyett a komplex szénhidrátokat részesítse előnyben, naponta 5-ször étkezzen keveset, kerülje a zsírokat.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-12 12:19:21; Megválaszolva: 2010. május 12., 12:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...