• Gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni,hogy a szervezet meddig bírja károsodás nélkül a sok gyógyszert. Én naponta 2O gyógyszert szedek /szív,cukor, magasvérnyomás stb és még havonta kb.1O doboz tehát 300 darab neo-pampurt- korábban cotazym fortét szedtem. /egyszerre kb.5-6 darabot is beveszek ha olyant eszek, mert kevesebb nem használ hasnyálmirigy gyulladásom volt és az epémet is mütötték több mint 3O éve.Gyomorvédő vitamint/conrolokot is szedek/ A gyógyszerekről a háziorvos is tud ö irja fel,tehát szükséges az összes szedése. Még sem a májam sem a vesém nem károsodott és attól félek,hogy ez egyszer bekövetkezik. 58 éves nő vagyok és ez a sok gyógyszer szedés kb 2O éve megy. Mit tehetek?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Kérdező!

        Azokat a gyógyszereket, amiket lehet, meg kellen próbálni elhagyni,vagy legalább életmódváltás segítségével a dózisokat lecsökkenteni. Például a hasi panaszt okozó ételeket kerülje, így nem lesz szükség az emésztrés gyógyszeres serkentésére sem, a sófogyasztás csökkentésével, rendszeres testmozgással, ha szükséges, akkor fogyókúrával a vérnyomás gyógyszermentesen csökkenthető.

        Azt megmondani, hogy mekkora az a dózis, ami egyértelműen károsodást okoz, nem lehet, hiszen mindenkinek más a metabolizmusa, ráadásul a sok kemikália bevitele után a lebontó enzimek indukálódnak, azaz sokkal több és hatékonyabb lebontás lesz.



        Kérdés: 2010-05-10 17:17:43; Megválaszolva: 2010. május 10., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: