• Gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megkérdezni,hogy a szervezet meddig bírja károsodás nélkül a sok gyógyszert. Én naponta 2O gyógyszert szedek /szív,cukor, magasvérnyomás stb és még havonta kb.1O doboz tehát 300 darab neo-pampurt- korábban cotazym fortét szedtem. /egyszerre kb.5-6 darabot is beveszek ha olyant eszek, mert kevesebb nem használ hasnyálmirigy gyulladásom volt és az epémet is mütötték több mint 3O éve.Gyomorvédő vitamint/conrolokot is szedek/ A gyógyszerekről a háziorvos is tud ö irja fel,tehát szükséges az összes szedése. Még sem a májam sem a vesém nem károsodott és attól félek,hogy ez egyszer bekövetkezik. 58 éves nő vagyok és ez a sok gyógyszer szedés kb 2O éve megy. Mit tehetek?

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerszedés témában

        Kedves Kérdező!

        Azokat a gyógyszereket, amiket lehet, meg kellen próbálni elhagyni,vagy legalább életmódváltás segítségével a dózisokat lecsökkenteni. Például a hasi panaszt okozó ételeket kerülje, így nem lesz szükség az emésztrés gyógyszeres serkentésére sem, a sófogyasztás csökkentésével, rendszeres testmozgással, ha szükséges, akkor fogyókúrával a vérnyomás gyógyszermentesen csökkenthető.

        Azt megmondani, hogy mekkora az a dózis, ami egyértelműen károsodást okoz, nem lehet, hiszen mindenkinek más a metabolizmusa, ráadásul a sok kemikália bevitele után a lebontó enzimek indukálódnak, azaz sokkal több és hatékonyabb lebontás lesz.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.


        Kérdés: 2010-05-10 17:17:43; Megválaszolva: 2010. május 10., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...