• EEG Lelet -értelmezése II. - Neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!

        Sajnos az 1 hete írt problémámra, senki nem válaszolt....szeretném a segítségüket kérni.

        31 éves agyonhajszolt (heti hat munkahelyen dolgozó alvállakozó) vagyok, 2 gyermek édesanyja. Egy pár szót az előzményekről, kiskorom óta fejfájós vagyok (lázgörcsöm és eszmélet vesztésem is volt), amely mostanra frontérzékenységgé csillapodott...általában ezeken a fejfájásokon 1 max. 2 Advil ultra segít, nagyon ritka az az eset, amikor migrén jelleget ölt és szédülést okoz, de hányingert, hányást még sohasem.

        4 hete valami változott... jobb lábam zsibbadni kezdett, hirtelen fellépő rossz közérzetem lett (mint akinek szó szerint ülnek a mellkasán) és gombócot éreztem torkomban, látás zavaraim voltak...neurólógushoz siettem, aki az elsődleges vizsgálatok alapján negatív státuszt állapított meg, illetve felírt egy enyhe nyugtatót (frontin 0,25) tablettát, amit azóta rendszeresen szedek. Próbált pihenésre bírni, de sajnos ezt nem tudtam teljesíteni.

        Rá harmadik napra iszonyatos szédülés lett úrrá rajtam, közel másfél óráig tartott nagyon megijedtem, mert eddig ilyet nem tapasztaltam....Újra a neurológiára kerültem.

        EEG vizsgálatot illetve vérképet kért a doktornő. A vérképemet rendben találták, viszont az EEG eredményem aggodalomra adott okott. MR vizsgálatra küldtek, amitől egyből bepánikoltam. Eddig is stresszel teli életet éltem, két kisgyermekem van, nem tudom mi vár rám. Az EEG értelmezésében kérném a segítségét.

        Amely a következő:

        36 uV feszültségű, 9 Hz frekvenciájú, reguláris ébrenléti spontán tevékenység a hátsó területek felett. Az elülső területek fele fiziologias amplitudo redukció. Szemnyitás deszinkronizál. Szemzárást követően és Hv alatt baloldalon frontálisan 100uV feszültségű meredek hullámok, ill csoportok jelentkeznek egy ízben jobboldalon frontálisan.

        Vélemény: Jól organizált háttértevékenység főleg terhelésre jelentkező bal frontális interiktális irritatív jelek???( a kérdőjeleket a lelet így tartalmazza)

        Nem vagyok aluszékony, sajnos kimondottan rossz alvó vagyok, a fejem azóta sem fáj, de naponta egyszer mintha valami belülről tarkótájékon feszítené, illetve a jobb lábam zsibbadni szokott, látásom néha nem az igazi és egyfolytában idegeskedem, mert nem tudom, h. ezek a tünetek a pozitív erdeményem okozta szorongás és a stressz miatt alakultak ki vagy esetleg komoly bajom van.... a tüneteket egyébként egy db 0,25 Frontin tabletta elmulassza.

        Minden segítséget köszönök Doktornő,

        "Egy kétségbeesett anyuka"

        WEBBeteg szakértő válasza a egyéb témában

        Kedves Kérdező!

        Azóta Bessenyei doktornő válaszolt a kérdésre, amennyiben nem kapta meg, írjon viossza bátran és elküldjük újra.


        Kérdés: 2010-05-07 09:22:04; Megválaszolva: 2010. május 07., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: