• Fejfájás,piros arc

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő!
        A kérdésem a következő lenne: 24 éves férfi vagyok, vékony testalkatú, sportos, káros szenvedélyektől 100%osan mentes! Van nekem egy olyan problémám, hogy az arcom folyamatosan piros. Ez születésem óta velem van. Normál helyzetben nem olyan vészes/de ez igen ritka/, bár akkor is elég erőteljesen piros! Mozgás közben vagy stressze helyzetben nagyon kivörösödik az arcom, a nyakamon szorító érzést érzek, a fejem is fájni kezd, pulzáló érzést érzek a fejemben, sőt van olyan hogy az agyamban érzem az ér lüktetését!/nyilván való, hogy az arcpiroságom végedt egyre
        jobban streszben érzem magamat, és így csak fokozodik/ Számomra ez az arc pirosság Nagyon zavaró jelenség/mások számára is/, mivel gátol minden téren, mind munkában,
        mind Magán életben!!! Mit lehet ez ellen tenni és mitől alakul ki ilyen probléma? Tanácsot kérnék, hogy mivel lehetne enyhíteni esetleg Megszüntetni az ilyen
        tüneteket.
        A válaszát előre is nagyon Köszönöm.
        Jelige: Piros arcbőr

        WEBBeteg szakértő válasza a stress témában

        Kedves 24 éves!

        Ez nem betegség, csupán így reagál a szervezete a stresszre. A stresszhormonok hatására a bőr alatti erek fokozottabban kitágulnak, megnő bennük a vérkeringés, ez okozza a panaszt. Próbáljon meg stresszkezelési gyakorlatokat elsajátítani, pl. légzéstechnikák, relaxációs gyakorlatok. Talán megnyugtató, és önbizalmat ad, ha van önnél mindig Ruboril kenőcs, vegyen egyet a patikában, ez csökkenti az arc pirosságát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-01-26 10:47:10; Megválaszolva: 2010. január 26., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Május elején egy "kiütős" bélfertőzésem volt, amely után röviddel a székletem teljesen rendeződött, de azóta minden nap fokozott bélgázképződéssel küzdök. Vannak napok, amikor jobb és vannak, amikor rosszabb. Nem...
        Kb. 2 hónapja jönnek elő a rosszulléteim, mint pl.: fejfájás/zsibbadás, hányinger, remegés, feszültség érzet, szédülés,gyomorszáj fájdalom laza alhasi görcsök,nehéz légzés,homályos látás,néha érzem a veséimet is hozzá teszem...
        Tisztelt Dr. Úr Pár hónapja megváltozott a székletem álaga. Lágy és darabos úgymond olyan krémes hatású. Napi rendszereséggel megyek wc-re. A színe normálisnak mondható. Hasi fájdalmam nincs viszont szelességet gyakran érzek. Gyógyszert...
        Tisztelt Doktor Úr! Én alapvetően IBS beteg vagyok, de ez a problémám talán nem ezzel van összefüggésben. A problémám kb. egy hete kezdődött, viszonylag heveny hasmenéssel, mely kicsit eltért a szokásostól annyiban, hogy a székletem elég...
        Tisztelt Dr. Úr Az lenne a kérdésem hogy a colon capszulával a vastagbél tükrözést ki lehet váltani,vagy mindenképpen mintát kel venni ha gyulladás van.Interneten olvastam hogy a Dr.Úr végez endocapszulás vizsgálatot, ezért is bátorkodtam...