• ˇ

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm válaszát!lehet,hogy nem érthető a kérdésem,de végül is azt szeretném tudni mi okhozhatta a vérömleményt a lépemben,mert nem ütöttem meg.Azt is hallottam betegségek előjele.Valami oka csak lehet,mert minden orvos kérdezi. miért távolitották el."50.éves vagyok"Szép napot kivánok!

        WEBBeteg szakértő válasza a megnagyobbodott lép témában

        Kedves Kérdezőnk!

        Azt nem tudom, hogy pontosan milyen vizsgálatai, és műtétei voltak, ezért csak általánosságban írok Önnek néhány gondolatot. A lépben keletkezhet vérömleny egyrészt véralvadási zavar miatt. Ezt vérvizsgálattal lehet igazolni, és ebben az esetben hemostasiológiai (véralvadással foglalkozó) szakrendelés veszi Önt gondozásba.

        A megnagyobbodott lépben (ami kialakulhat többféle betegség, így pl.vérképzőszervi, fertőző, anyagcsere- betegség következtében) akár kis, jelentéktelen ütésre  vagy spontán is bekövetkezhet sérülés, és így vérömleny kialakulása. Amennyiben ultrahangvizsgálattal igazolódik a lép sérülése, sebészi beavatkozás válik szükségessé.

        Ha még nem látta haematológus, egy hematológiai szakrendelést keressen fel!

        Tisztelettel:

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-05 20:57:31; Megválaszolva: 2011. július 29., 11:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: