• Hirtelen szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Doktor No, Azzal a kerdessel fordulok onhoz,hogy mi okozhatja a hirtelen fellepo gyors szivdobogast?Ritkan fordul elo,hirtelen jon a heves szivdobogas,szedulessel,es par masodpercen belul el is mulik.Szukseges EKG vizsgalat?vagy esetleg okozhatja ezt srtessz?Nem fordul surun elo,talan  ket-harom hetente,vagy ritkabban,de eleg ijeszto.Valaszat elore is koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a heves szívdobogás témában

        Kedves Kérdező!

        A heves szívdobogás oka lehet szívbetegség, endokrinológiai ok, pszichés ok, alacsony vérnyomás, láz, vérszegénység, stb. Egy rutin EKG és egy fizikális, illetve labor vizsgálat mindenképp indokolt háziorvosánál.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-12-01 09:50:04; Megválaszolva: 2009. december 01., 09:50

        Tudjon meg többet: heves szívdobogás
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr! Az alábbi linkeken megtekintheti a legutóbbi vérkép valamint a szövettan...
        Jó napot! Kb 1 hete kezdett el fájni a hasam főleg jobb oldalt és azóta folyamatos hasmenésem van. Felkelés után pár perc múlva a fejem is fáj és a látásom se tökéletes néha szédülök és hányingerem is van de nem hányok. Előre is...
        Tisztelt Doktornő! Mivel gyakran fáj a hasam burgonya és teljes kiőrlésű pékáru, magvas kenyér fogyasztása után, nemrég beutaltak cukor-keményítő terheléses vizsgálatra. Azt szeretném megkérdezni, mit takar ez a vizsgálat pontosan. Hogyan...
        Tisztelt Doktor úr!A következő kérdéssel fordoluk önhöz.Sajnos újra előjött az endometriózisom,és az orvosom visanne nevű gyógyszert ìrt ki.Pár nap múlva gyomortükrözésen kiderült,hogy gyomorfekélyem és refluxom van,és a...
        Üdvözlöm! Kislányommal vérvételen voltunk néhány hete,mivel tejallergia gyanúja állt fent az ekcémája miatt. Szerencsére úgy néz ki nincs neki és mire eljutottunk a vérvételre, addigra az ekcémájára is találtunk itthon megoldást...
        Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja a székelésem megváltozott. (világosabb szín, illetve nyákos,hangos bélmozgás, puffadás,nagyon ritkán zöldes színű, de napi 2-nél nem több). Több hónapig IBS-sel kezeltek, bizonyos szinten jobb közérzetem...
        Tisztelt doktor úr! 2015 februárjában kezdődtek a gyomor és szegycsont mögötti égő érzéses panaszaim, valószínűleg a túlzott koffein fogyasztás váltotta ki, de mivel folyamatosan testépítéssel foglalkoztam, már idén a 4. éve így elég...
        Tisztelt Doktor úr.Gyomortükrözésnél reflux oesophagitist,antrum gastritist és duodenitist állapìtottak meg nálam.Felìrtak 40 mg pantoprazole-t,és azt mondták a késöbbiekben szedhetek 20 mg-ot is hosszú távon,ha már jobban vagyok.Bár nagyon...
        Kedves Dr Úr, 2 miómám van, a nagyobb 3 cm-es fundusban.Ezzel egyenlőre nem lehet mit kezdeni. Emellé még pénteken polipot állapítottak meg. Mivel babát tervezünk a párommal (első baba), ezért nem tudom, hogy próbálkozzunk-e, vagy műttessem-e...
        Tisztelt doktor úr!! Mért van az,hogy sokk a savam már egy hete csak savlekötöt szedek nagyon fáj hányinger szédülés nagyokat dobanik a szívem?? Ez lehet hasnyálmirigy gyuladás???
        Laboratóriumi leletnél a székletben a Helicobacter pylori antigén negatív, viszont a véreredményben a helicobacter pylori IgG/ELISA (vircell) 12,2 értékkel pozitív. Már szedtem antibiotikumot, kérdés, hogy szükséges-e újra szedni
        Tisztelt Doktor Úr! Fiam laboreredményében a következő értékek eltérőek. Se koleszterin:7,1 Se GOT:41,5 Se GPT:86,3 Vizelet ubg:fokozott Volt belgyógyászaton, az uh. eredmény negatív. Körülbelül másfél éve ilyen az eredménye....
        Tisztelt Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt volt egy abortuszom, azóta állandó jelleggel lecsökkent a menstruációm mennyisége. Azt megelőzően sem volt soha nagyon erős, de azért normálisnak mondható, 5 napig tartó, első 1-2 nap erősebb, majd...
        Kedves Doktor úr! Tavaly enyhe krónikus gastritist diagnosztizáltak nálam, teljesen véletlenül, vékonybél biopszia miatti tükrözés során derült ki, kevés panaszom volt igazából. Figyeltem az étkezésre, de ezek nem múltak el, és mostanra...
        Tisztelt doktor úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a 7 napos szünet után a 8. napon történő együttlét veszélyes-e?(mindig rendszeresen szedem a gyógyszert, de esti bevétellel, a kérdés alatt pedig délelőtti együttlétre...
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy körülbelül 2-3 hete megy a hasam. Eleinte fájt is a gyomrom, fel voltam fújódva és rendszeresen kellett WC-re járnom. A széklet híg volt, világos színű, és mint ha nyálkás vagy...
        Tisztelt címzett! Az alábbiakban szeretnék öntől segítséget kérni. Tegnap este vettem èszre egy duzzanatot,az elülső álkapocs alatti részen. Fájdalmat nem érzek,de ha lehajtom a fejem,mintha enyhe izomlázat éreznék az említett területen....
        Tisztelt Doktor úr!Gastroscopia szövettani eredményem a következő.1.Partialis villus atrophia 2.stádium vékonybél-nyálkahártyában(PVA 2,Marsh 3a tìpus).Enyhe,chronicus aspecifikus duodenitis.2 enyhe chronicus reactìv gastritis.Helicobacter...
        Tisztelt Doktornő! A hét végén a Szajki tavaknál kempingeztünk és odaérkezésünk másnapján kiütések lettek a fejbőrömön. Ott kaptam calcium pezső tablettát és valami allergia gyógyszert. Hazaérkezésünk napján vasárnap elmentem...
        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok, 2 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. A TSH értékem mindig 10 alatt volt, az elmúlt egy évben 2-3 közötti már (L-Thyroxint szedek). Egyszer néztek TPO...