• Alkálikus-foszfatáz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        15 éves gyermekem laboreredményében az alkálikus-foszfatáz értéke 361

        a Vvt süllyedés 1

        "HOZZÁÉRTŐK" szerint ez nagyon rossz érték,de a háziorvosunk szerin nem vészes,nem mondott semmit!Legyen szives segíteni,hogy mit jelentenek az adatok?

        Köszönettel:B. Lászlóné,egy aggódó anyuka

         

        WEBBeteg szakértő válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező!

        Az alkalikus foszfatáz enzim többek között a csontok működésében vesz részt, ezért olyan esetben amikor növekedik a szervezet az érték megemelkedik, tehát ez gyermeke esetében teljesen normális jelenség. A vvt süllyedés segítségével lehet megállapítani, hogy van e gyulladás a szervezetben. Normál értéke 10 mm/h alatt van; gyermekek esetében, tehát ez az érték is normális. Jobb tehát ha háziorvosukra hallgat és az ő véleményét hallgatja meg, hiszen ő a szakember.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2009-11-30 10:40:57; Megválaszolva: 2009. november 30., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: