• Bal borda alatti fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A bal bordám alatt közvetlenül kb 15 cm-re a gyomorszájamtól fájdalmat érzek hónapok óta nyomásra is érzékeny,mi lehet ez?

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        A fájdalmat több elváltozás is kiválthatja, számos emésztőszervrendszeri elváltozás is szóba jön (gyomor-, hasnyálmirigy-, vastagbél, vékonybélelváltozás, stb.), de akár légzőszervi eredetű, váiziomrendszeri eredetű, veseeredetű, stb. fájdalom is lehet. Panasza kivizsgálást igényel, keresse fel háziorvosát.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-09-11 20:22:10; Megválaszolva: 2009. szeptember 11., 20:22

        Tudjon meg többet: hasi fájdalom
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy körülbelül 2-3 hete megy a hasam. Eleinte fájt is a gyomrom, fel voltam fújódva és rendszeresen kellett WC-re járnom. A széklet híg volt, világos színű, és mint ha nyálkás vagy...
        Tisztelt Doktor úr!Gastroscopia szövettani eredményem a következő.1.Partialis villus atrophia 2.stádium vékonybél-nyálkahártyában(PVA 2,Marsh 3a tìpus).Enyhe,chronicus aspecifikus duodenitis.2 enyhe chronicus reactìv gastritis.Helicobacter...
        Tisztelt Doktornő! A hét végén a Szajki tavaknál kempingeztünk és odaérkezésünk másnapján kiütések lettek a fejbőrömön. Ott kaptam calcium pezső tablettát és valami allergia gyógyszert. Hazaérkezésünk napján vasárnap elmentem...
        Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni. 27 éves nő vagyok, 2 éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést. A TSH értékem mindig 10 alatt volt, az elmúlt egy évben 2-3 közötti már (L-Thyroxint szedek). Egyszer néztek TPO...
        Kedves Doktorúr! Több hónapnyi rendszertelen ciklus után a fogamzásgátló felírását kértem az orvosomtól. Ő a SYMICIA nevű, kombinált hormontartalmú készítményt írta fel. Az első szeme bevétele óta állandó áttöréses vérzésem...
        Tisztelt Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz!Január végén a székletem világosabb lett, illetve nyákos.Hangos bélmozgás, puffadás,illetve sűrűbb lazább székletem lett, ritkán kicsit zöldes színű, de napi 2-nél nem volt...
        Tegnap elott sajnos sikerült eltörnöm egy régi,higanyos lázmérőt,összeporszívóztam,mint utólag rájöttem ez hiba volt.viszont szelloztettem utana egesz nap. Lehet ettől mérgezést kapni? A tünetek mennyi idő után jelebnek meg?
        Tisztelt Doktor Úr! Az a problémám, hogy állandóan jön fel a savam, puffad a hasam, és bizonyos ételektől (főleg krumpli, időnként pékáruk) nagyon fáj a köldököm alatt, körül. Megállapították, hogy refluxom van (kaptam rá...
        Tisztelt Doktor úr!Fiatal nő vagyok.Január eleje tartó hìg székletürìtés,fogyás(8 kg),étvágytalanság hirtelen vashiány,rossz közérzet miatt felkerestem egy gasztroenteorológiai rendelést,ahol gyomortükrözést csináltak.Gastroscopia:A...
        Tisztelt Doktor Úr! 51.éves férfi beteg vagyok!Vastagbél-tükrözés kimutatta diverticulosis betegséget!Először Normix gyógyszert kaptam majd a tükrözést végző orvos irt ki Salofalk gyógyszert egy hónapit ami javulást hozót majd utána...
        Tisztelt Doktor Úr! Körülbelül 1,5 hete csinálom a ketogén diétát,5-8 kilo leadása céljából. A szénhidrát bevitel 30gr alatt van és a tesztcsíkkal ellenőrizve 1 hete be is állt a ketozis. Viszont 2 napja azt veszem észre magamon, hogy...
        Tisztelt Doktor Nő, Kedves Nóra! Évek óta küzködöm reflux-szal / GERD/ + kis genetikai rekesz sérvvel. Utoljára 2014 jún-ban voltam endoscópián. Mostanában napi 1x Domperidonnal vagy/és Esomeprazol Sandozzal nem volt problémám. Egy hete kb...
        Tisztelt Doktor Úr! 51.éves férfi beteg vagyok diverticulotis bélbetegséggel,már több mint fél éve nagyon fáj a hasam a kórházban gyógyszereket adtak rá de sajnos nem igazán hat és ez mellet nagyon felfúvódom és nem tudok enni!Először...
        Tisztelt Doktor úr! Kedden kora du. megyek sigmoidoscopára. Mikor fogyaszthatok utoljára szilárd ételt? Szójaszószos ételt még lehet fogyasztani? Ma ebédre ilyet ettem, és holnap is ez lenne az ebéd. A beutaló orvos nem mondott el semmit a...
        Tisztelt Doktornő! Jövő héten megyek sigmoidoscópia vizsgálatra, állandóan visszatérő anopapilla és criptagyulladás miatt.(Colitis ulcerosa miatt vizsgálnak.) Jelenleg is van egy ilyen gyulladásom, és a fájdalom miatt kialakult repedés és...
        Tisztelt Doktor Úr! Laktózintolerancia gyanúja miatt hidrogén kilégzéses vizsgálatra kell mennem, azonban az időpontfoglaláskor és a beutaló orvostól sem kaptam részletes tájékoztatást arról, milyen előkészületeket igényel a vizsgálat....
        Üdvözlöm! Teljes elkeseredettségem fordulok önhöz. Panaszaim kezdete második gyermekem születése után kezdődtek, akit 2014. augusztusában hoztam a világra császármetszéssel. Szülés után három hónappal, tompa nyilallásokat kezdtem...
        Tisztelt Doktor Úr! Kétgyermekes 36 éves nő vagyok.6 év korkülönbséggel szültem meg természetes úton mindkét gyermekemet.Nagyon könnyen szültem.1 év telet el a második szülés óta most kell majd mennem vissza az orvosomhoz rákszűrésre.De...
        Kedves Doktor nő/úr Állandóan minden fémhez ha hozzáérek megráz.. minden ruhadarabom rámtapad es pattogó hangot ad ki. A hajam égnek áll. Próbàltam mosóport,öblítőt váltani az sem segített.. mindegy hogy milyen anyagu a ruha ami rajtam...
        Tisztelt Doktornő! Lisztérzékeny vagy járok vissza rendszeresen gastroenerológiai szakrendelésre. Legutóbb mikor ott jártam felírt nekem vas ferrintin stb vérképet. amit most meg is csináltattam. Se ferrintin megh. értéke 350,8 microgramm/L...