• Lágyék sérv műtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó estét kívánok! Januárra Kaptam műtéti időpontot.Azt szeretném megtudni,hogy mekorra vágás lesz?Mikor lehet sétálni?Milyen munkát lehet végezni?Tényleg igaz,hogy a lépcsőzés nagyon nehéz lesz?Mennyi idő lesz,hogy nem mehetek dolgozni.Itt mikor az időpontot kaptam 6 hetet josoltak.Altatni fognak,vagy érzésteleniteni?KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET. TISZTELETTEL:MIKLOVICZ LAJOS

        WEBBeteg szakértő válasza a lágyéksérv témában

        Tisztelt Miklovicz Lajos!
         
        Kérdéseire csak az operáló sebész tud megnyugtatóan válaszolni. A lágyéksérv műtéti helyreállításának számos módszere ismert. Történhet háló behelyezésével vagy nélküle, de történhet laparoszkópos úton, de lehet a metszés a lágyékhajlat felett. A műtét történhet helyi érzéstelenítésben, gerincközeli érzéstelenítésben vagy altatásban. Eltérő, hogy melyik műtéti eljárásban van gyakorlata az adott sebészeti osztálynak. Ma már nem végzünk olyan típusú műtétet, ami után a lépcsőzés nehéz.
         

         Dr. Boros Miklós sebész

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-06 19:57:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...