• Magas káliumszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Február végén csináltattam egy vérvizsgálatot amin magas kálium érték mutatkozott! Korábban diétáztam és lefogytam 13 kg-ot 3 hónap alatt. Azóta többször voltam vérvételen a legmagasabb érték 6,4 a legutolsó mérés 2 hete történt az 5,8 mmol/l értéket mutatott. Július 31-én hasi ct-re vagyok előjegyezve, de a jobb oldalon a hasamba tompa fájást érzek. Lehet rosszindulatú? Bár a vért hormonvizsgálatnak is alávetették ott a mellékvese-hormoneredmény alacsonyabb se.koritol szint emelendő ki legalábbis ez van leírva. Már a görögdinnyét is félve eszem.

        WEBBeteg szakértő válasza a magas káliumszint témában

        Kedves Kérdező!



        Az Ön esetében nincs jelentősen megemelkedve a káliumszint, ezt érdemes lenne még kontrollálni, és ha nem rendeződik, kivizsgáltatni, ha valamilyen káliumszintete emelő gyógyszert szed vagy sok a táplálékkal bevitt kálium, akkor azon érdemes már most változtatni.

        Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-07-21 14:06:11; Megválaszolva: 2009. július 21., 14:06

        Tudjon meg többet: magas káliumszint
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó laborleletemben a total bilirubin 33.1 umol/l A direkt bilirubin 7,3 umol/l A hssi ultrahang vizsgálati leleten a véleménynél azt írták ,hogy diffuz májlaesio, steatosis hepatis. Hepar nem nagyobb, hifejezett echodus...
        Üdvözlöm!Állandó gyomorfájás miatt gyomortükrözésen voltam!Vettek szövettant és ennek az eredménye a következő A metszetekben több gyomor corpus tipusú nyálkahártya részlet látható ezekben interstilialisan minimális idült lobosodás...
        Tisztelt Doktor Úr! Az U-vitamint (S-metil-metionin) tudná-e ajánlani visszatérő diverticulitises panaszok megelőzésére. Állítólag segít többek között az emésztőtraktus nyálkahártya gyulladásainak csökkentésére, megelőzésére. Azt...
        Tisztelt Doktor úr! Számos antibiotikum kúrán, CNS-kúpokon, hüvelyflóra visszaállító készítményeken vagyok túl, amelyeket 2-3 havonta ismételnem kell. Ötlenem nincs mi ez a makacs dolog, ami ilyen szinten betámadott hogy nem ereszt, de...
        Kedves Doktor Úr! Problémám a következő: 6 év várakozás után a 3. lombik beültetésünk dupla örömöt hozott nekünk: ikerbabáink fogantak. Sajnos, az addig problémamentes terhességem csupán a 20. hétig tartott... Vizesebb folyás miatt...