• Érdeklődés a gyógyszerfelírással kapcsolatosan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő !

        Érdeklődöm amennyiben a  háziorvos más gyógyszert javasol, de annak mellékhatásai vagy egyéb ok miatt a beteg nem szeretne arra áttérni és pl. ugyanazt a hatóanyagot tartalmazó, de drágább gyógyszert szeretne, akkor a törvény erre lehetőséget kínál-e.

        Azt olvastam erről, hogy a beteg írásban jelezheti fenti szándékát, mi ennek a módja , van -e erre nyomtatvány , hol van ez leírva a törvényben.

        Köszönettel :

        Kovács Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógyszerfelírás témában

        Kedves Kérdező!

        Igen, van egy ilyen formanyomtatvány a háziorvosoknál, kell lennie mindenütt. A beteg nyilatkozik  pl. az ambuláns lap/záró alján, ahol rendelik a gyógyszert. Most úgy tudom, az azonos hatóanyagokra fix támogatások vannak és az OEP-nek mindegy mit ír az orvos.

        Remélem segítettem.

         

        Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-27 15:32:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 15:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: