• Háziorvosi kötelezettség (?)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő ! Jelenleg -különböző okokból- a 3.háziorvosomat "fogyasztom". Ez utóbbi egy kedves, aranyos, rutinos fiatal doktornő, mellette most már kitartok. Azonban neki is -mint az első kettőnek- van egy szerintem fölöttébb rossz szokása, időnként rendelési időben kimegy beteghez. Ez önmagában még nem lenne baj, hogy ilyen lelkiismeretes, de ilyenkor "nagy ívből tojik" a váróteremben lévő 3-4-8-12-akármennyi betegére. Megteheti ezt egy háziorvos a rendelési ideje alatt ? Tudomásom szerint a megfelelő időben bejelentett eseteknél a betegeit köteles felkeresni, de a rendelési idején kívül. Ezt én rosszul tudom ? Rossznyelvek szerint ilyenkor a "lóvé" mozgatja a dolgokat a háttérben, "pénzes" a kuncsaft, ez übereli a várakozó pórnépet...

        WEBBeteg szakértő válasza a háziorvos témában

        Kedves Kérdező!


        Már ne haragudjon meg, hogy a feleségem helyett én válaszolok. Ő fiatal háziorvos ( talán olyanforma,mint az ön orvosa). Én más orvosi szakterületen dolgozom, de azt hiszem én is fel tudom magát világosítani.
        A háziorvosnak joga eldönteni, hogy kimegy-e a betegéhez, és mikor. Tényleg legtöbbször rendelés után mennek az orvosok házhoz, de ha az eset úgy kivánja nyugodtan házhoz mehet bármikor (faluhelyen főleg ahhol a mentők is lassabban érnek a helyszínre. ) Gondolom Ön is elvárná, hogy ha nagy baja lenne, az orvosa ne azt mondja hogy majd "Délután megyek".

        A lóvé mozgatja témához csak annyit: Egy háziorvos nagy körzetből kb 100-130 ezer forint fizetést tud magának adni, kisebb körzetből még annyit se. Mellesleg ennek ellenére  a legtöbb kollégának nem a pénz lebeg a szeme előtt amikor kimegy a betegéhez, higyje el.

          Tisztelettel : Dr. Katona Pál
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 10:46:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: