• Háziorvosi kötelezettség (?)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő ! Jelenleg -különböző okokból- a 3.háziorvosomat "fogyasztom". Ez utóbbi egy kedves, aranyos, rutinos fiatal doktornő, mellette most már kitartok. Azonban neki is -mint az első kettőnek- van egy szerintem fölöttébb rossz szokása, időnként rendelési időben kimegy beteghez. Ez önmagában még nem lenne baj, hogy ilyen lelkiismeretes, de ilyenkor "nagy ívből tojik" a váróteremben lévő 3-4-8-12-akármennyi betegére. Megteheti ezt egy háziorvos a rendelési ideje alatt ? Tudomásom szerint a megfelelő időben bejelentett eseteknél a betegeit köteles felkeresni, de a rendelési idején kívül. Ezt én rosszul tudom ? Rossznyelvek szerint ilyenkor a "lóvé" mozgatja a dolgokat a háttérben, "pénzes" a kuncsaft, ez übereli a várakozó pórnépet...

        WEBBeteg szakértő válasza a háziorvos témában

        Kedves Kérdező!


        Már ne haragudjon meg, hogy a feleségem helyett én válaszolok. Ő fiatal háziorvos ( talán olyanforma,mint az ön orvosa). Én más orvosi szakterületen dolgozom, de azt hiszem én is fel tudom magát világosítani.
        A háziorvosnak joga eldönteni, hogy kimegy-e a betegéhez, és mikor. Tényleg legtöbbször rendelés után mennek az orvosok házhoz, de ha az eset úgy kivánja nyugodtan házhoz mehet bármikor (faluhelyen főleg ahhol a mentők is lassabban érnek a helyszínre. ) Gondolom Ön is elvárná, hogy ha nagy baja lenne, az orvosa ne azt mondja hogy majd "Délután megyek".

        A lóvé mozgatja témához csak annyit: Egy háziorvos nagy körzetből kb 100-130 ezer forint fizetést tud magának adni, kisebb körzetből még annyit se. Mellesleg ennek ellenére  a legtöbb kollégának nem a pénz lebeg a szeme előtt amikor kimegy a betegéhez, higyje el.

          Tisztelettel : Dr. Katona Pál
         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-03 10:46:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...