• Állandóan 37C

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 20 éves vagyok és egy olyan problémám lenne, hogy a testhőmérsékletem napjában többször is 37 - 37,1 körüli értéken van kb. fél órán keresztül, majd kis izzadás mellett beáll a normál értékre. Ez a testhőmérséklet növekedés azért is nagyon zavar, mert egy héten 4-szer vagy 5-ször is járok konditerembe, és féltem a szervezetemet, hogy nagyon megterhelném ezzel, gondolok itt a szívemre is. A konditerem kapcsán egyből leszögezném, hogy nem fogyasztok tömegnövelőket és egyéb táplálék kiegészítőket, kizárólag a saját turmixomat fogyasztom el edzés után. (túró, tej, tejföl, banán) Ha a tanulás engedi egy héten háromszor is szoktam délután aludni egy-egy órát, ezért kimerültségre nem gyanakszom. Torkom nem fáj,megfázásos tüneteim nincsenek. Orvosnál jártam, vért vettek, ott nem találtak semmit, és rendszeres véradó is vagyok. (egy évben háromszor) Kérdésem az lenne, hogy mitől lehet ez a testhőmérséklet növekedés, nem utal e komolyabb elváltozásra esetleg, és hogy hogy lehetne megszűntetni. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a testhőmérséklet témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az esetek 10%-ban nem találunk semmilyen megbetegedést az állandóan fennálló hőemelkedés hátterében, én úgy gondolom Önnek sem kell aggódnia. Ilyen esetben mégis jó lenne még kiegészíteni a vérkép vizsgálatot, olyan labor vizsgálattal, amely tartalmazza még a májenzimek (GOT, GPT, GGT.), a vesefunkció (GFR, kreatinin), valamint a pajzsmirigy működését (sTSH, fT3, fT4)is, esetleg gócfertőzés után kutatni.

        Üdvözlettel: Dr. Kocsis Erika

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 22:12:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 07:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...