• vérkép - analízis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        süllyedés 19 NEUT 11.83 EOS 1.5 WBC 16.81 HGB 156 NEU 73.1 Transzferrin szaturáció Ezek az eredmények mire utalhatnak? Köszönettel:sziszi6 /[email protected]

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Tisztelt Szisz,

        A süllyedés értékéből a szervezetben esetlegesen fennálló gyulladásra lehet következtetni, az Ön esetében ez norm. tartományon belül van, de ez az érték nem minden esetben megbízható. A WBC: a fehérvérsejtet számot jelenti az Ön estében emelkedett,  a neut és eos.: különböző típusú fehérvérsejtek, amennyiben kettős kereszt volt az értékek mögött (az értékekből ítélve kettős kereszt lehetett) akkor az abszolút számukat jelenti a vérben és ez esetben emelkedett az értékük. A  neu: 73,1 mögött pedig valószínűleg %-os jel volt, értéke norm. tartományon felső határán volt.  A hgb. pedig a vörösvértestben található fehérje amely, az oxigén szállításáért felelős és norm. tartományon belül volt. Én úgy gondolom, hogy laborjaiban érdemi eltérés nincs, az emelkedett fehérvérsejt szám miatt, arra gondolnék, hogy valamilyen gyulladás lehet a szervezetében, de természetesen a  vérkép önmagában nem elegendő egy diagnózis felállításához, mivel az általános állapot felméréséhez a laborvizsgálatokon kívül szükséges a beteg kikérdezése, illetve fizikális vizsgálata.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-07 14:59:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: