• Genetika

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik e olyan vizsgálat, amivel ki lehet deríteni, hogy ha a párommal szeretnénk gyereket, akkor melyikünk génjei lesznek a dominánsak. Sajnos én azért tartok a gyermekvállalástól, mert apai ágon az én családom egészségügyileg, és viselkedést illetően sem mondható megfelelőnek. Férfi ágon elég gyakori a szívrendszeri probléma, női ágon az agyvérzés jellemző. Nővéremen, rajtam és a két apai féltestvéremen, (ők mindannyian 40 év körül járnak) nem jelentkeztek ilyen jellegű problémák. De ami a viselkedést illeti, sajnos az agresszió elég nagy mértékben jelen van. Sajnos ez rám és testvéreimre is jellemző. A fiúknál gyakran a mindennapokban is észrevehető, nővéremnél és nálam csak akkor ha valaki támadólag lép fel velünk szemben. De nálam egyéb esetekben is előfordul sajnos hogy hamar "felkapom a vizet". Nővéremnek van egy 6, és egy 3 éves kislánya, és mindannyian észrevettük, de sógorom gyakran az orrom alá dörgöli, hogy mindkét lány jelleme teljes mértékben megeggyezik az enyémmel. A párom családjában viszont soha semmi negatív jellemző nem érvényesült és egészségügyi téren sem voltak jelentős problémák. Tudom hogy sok múlik a nevelésen, de mint a Nyagymamám esete is bizonyította, három gyerekből kettő tisztességes lett, az apám viszont már pici kora óta intézeteket, börtönt végigjárt, ellenőrként az utasokat bántalmazta, a nőveremet, és saját édesanyját, testvérét is megverte, Anyukámat pedig szándékosan megölte. Gondolom ezek után az Ön számára is érthető, hogy ezt a vonalat miért nem szeretném továbbvinni.

        WEBBeteg szakértő válasza a genetika témában

        Kedves Látogatónk!

        A szív- és érrendszeri betegségek nagy része az élet során folyamatosan alakul ki. Az ilyen betegségek nagy része a helytelen táplálkozás és életmód következménye, de a korán elkezdett szűrővizsgálatokkal hamarabb is kideríthető, hogy kezelésre van-e szükség.

        A viselkedési problémák miatt javasolnám, hogy pszichiáter, vagy pszichológus segítségét kérje. Az agresszivitás kezelhető (nem gyógyszeresen), pszichoterápiával, és viselkedésterápiával a kontroll tanulható, fejleszthető. Valószínű, hogy az eredete a családi tapasztalatokból származik. Egy gyermeknek stabil családi életre van szüksége, ha ezt nem kapja meg, akkor lépnek fel egyéb panaszok.

        Ezt úgy tudja elkerülni, hogy Ön változtat a jellemén, és ezt tanítja majd a leendő gyermekeinek is, mert a jó példa felállítása alapvető. Azt nem tudom megmondani, hogy az apja miért lett olyan, amilyen. Lehet, hogy alkoholista volt? Esetleg egyéb probléma, mint a depresszio, vagy valamilyen elmebetegség játszhatott közre, ami nem volt diagnosztizálva, kezelve. A bántalmazásoknak már az elején kellett volna, hogy következménye legyen, talán akkor javulhatott volna a helyzet. Az ilyen problémákat az elején lehet csak megfogni, és ez a családon múlik, nemcsak a nevelésen.

        Az alábbi oldalakon bővebben is olvashat a szív- és érrendszeri betegségekről:

        http://www.webbeteg.hu/cikkek/szivinfarktus/52/az-infarktus-okai-rizikofaktorai

        http://www.webbeteg.hu/aloldal/sziv_es_errendszer

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 11:43:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...