• Genetika

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy létezik e olyan vizsgálat, amivel ki lehet deríteni, hogy ha a párommal szeretnénk gyereket, akkor melyikünk génjei lesznek a dominánsak. Sajnos én azért tartok a gyermekvállalástól, mert apai ágon az én családom egészségügyileg, és viselkedést illetően sem mondható megfelelőnek. Férfi ágon elég gyakori a szívrendszeri probléma, női ágon az agyvérzés jellemző. Nővéremen, rajtam és a két apai féltestvéremen, (ők mindannyian 40 év körül járnak) nem jelentkeztek ilyen jellegű problémák. De ami a viselkedést illeti, sajnos az agresszió elég nagy mértékben jelen van. Sajnos ez rám és testvéreimre is jellemző. A fiúknál gyakran a mindennapokban is észrevehető, nővéremnél és nálam csak akkor ha valaki támadólag lép fel velünk szemben. De nálam egyéb esetekben is előfordul sajnos hogy hamar "felkapom a vizet". Nővéremnek van egy 6, és egy 3 éves kislánya, és mindannyian észrevettük, de sógorom gyakran az orrom alá dörgöli, hogy mindkét lány jelleme teljes mértékben megeggyezik az enyémmel. A párom családjában viszont soha semmi negatív jellemző nem érvényesült és egészségügyi téren sem voltak jelentős problémák. Tudom hogy sok múlik a nevelésen, de mint a Nyagymamám esete is bizonyította, három gyerekből kettő tisztességes lett, az apám viszont már pici kora óta intézeteket, börtönt végigjárt, ellenőrként az utasokat bántalmazta, a nőveremet, és saját édesanyját, testvérét is megverte, Anyukámat pedig szándékosan megölte. Gondolom ezek után az Ön számára is érthető, hogy ezt a vonalat miért nem szeretném továbbvinni.

        WEBBeteg szakértő válasza a genetika témában

        Kedves Látogatónk!

        A szív- és érrendszeri betegségek nagy része az élet során folyamatosan alakul ki. Az ilyen betegségek nagy része a helytelen táplálkozás és életmód következménye, de a korán elkezdett szűrővizsgálatokkal hamarabb is kideríthető, hogy kezelésre van-e szükség.

        A viselkedési problémák miatt javasolnám, hogy pszichiáter, vagy pszichológus segítségét kérje. Az agresszivitás kezelhető (nem gyógyszeresen), pszichoterápiával, és viselkedésterápiával a kontroll tanulható, fejleszthető. Valószínű, hogy az eredete a családi tapasztalatokból származik. Egy gyermeknek stabil családi életre van szüksége, ha ezt nem kapja meg, akkor lépnek fel egyéb panaszok.

        Ezt úgy tudja elkerülni, hogy Ön változtat a jellemén, és ezt tanítja majd a leendő gyermekeinek is, mert a jó példa felállítása alapvető. Azt nem tudom megmondani, hogy az apja miért lett olyan, amilyen. Lehet, hogy alkoholista volt? Esetleg egyéb probléma, mint a depresszio, vagy valamilyen elmebetegség játszhatott közre, ami nem volt diagnosztizálva, kezelve. A bántalmazásoknak már az elején kellett volna, hogy következménye legyen, talán akkor javulhatott volna a helyzet. Az ilyen problémákat az elején lehet csak megfogni, és ez a családon múlik, nemcsak a nevelésen.

        Az alábbi oldalakon bővebben is olvashat a szív- és érrendszeri betegségekről:

        http://www.webbeteg.hu/cikkek/szivinfarktus/52/az-infarktus-okai-rizikofaktorai

        http://www.webbeteg.hu/aloldal/sziv_es_errendszer

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-19 11:43:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 06:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: