• MR Vizsgálat - spongiosa csavarral

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor!

         

        Szeretném megtudni, hogy MR vizsgálat végezhető-e korábbi ortopédiai műtét során beépített spongiosa csavarral?

        Köszönettel

        Éberlein Melinda

        WEBBeteg szakértő válasza a MR-vizsgálat témában

        Kedves Kérdező!

        Elvileg ha fémet is tartalmaz egy adott testrész, azon nem végezhető el az MR vizsgálat. De pl., ha a lábában van a csavar, attól pl. a nyaka vizsálható ezzel a módszerrel.Azonban függ attól is, hogy az adott fém milyen típusú, hiszen ami titánium ötvözetből készült, MR-re alkalmas. Ezt érdemes az operáló sebésztől megkérdeznie.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-25 16:39:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: