• Vérvétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A páromnak melldaganata volt, négy éve műtötték a bal mellét. Azomban Kb 3-hete vérvételkor, a bal kezéből is vettek vért és a vénát is elszúrták. Ezek után jelentkezett a bal kezében igen heves fájdalom, és gyengeség. ami azóta is tart. Ezt több orvosnak is jeleztük, az onkológusnak is de figyelmen kívül hagyták. Nem tudjuk hogy hova fordulhatnánk ez ügyben? Vagy a fájdalmat miként tudnánk csökkenteni. Tisztelettel. Rimóczi István

        WEBBeteg szakértő válasza a vérvétel témában

        Tisztelt, Rimóczi István,

        Sajnos a vérvételnek lehet ilyen szövődménye, hogy elpukkan egy véna, sajnos a vénák fala is sokkal sérülékenyebb lesz a kemoterápiás kezelés elkezdését követően, még a legügyesebb nővérkéknek és orvosoknak is könnyen sérül, igaz a gyógyulás ideje alatt ez fájdalmas, de sokat segíthet hideg vizes borogatás. Meglehet, hogy valamilyen bőrideg sérült meg, amely szintén nagyon fájdalmas és viszonylag sok idő kell a regenerálódáshoz, a panaszok csökkenéséhez, sajnos az ilyen jellegű sérülés könnyen bekövetkezhet, mivel a bőrben futó idegek olyan kis méretűek hogy nem lehet őket látni, így előfordulhat, hogy megsérülnek a szúrás közben. Javasolnám olyan fájdalomcsillapítók szedését esetleg, amelyek nem ellenjavalltak, valamint hideg vizes borogatás alkalmazását.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-07 14:51:03; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: