• vérképem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt webdoktor! Vérképem:Hematológia: WBC:13,2 NEUT absz:8,03 LYMPH absz:4,17 Retikulocyta érési index:0,00 Kis fluorescens reti.arány:100,00 Közepes fluorescens reti.arány:0,00 Vvtsüllyedési sebesség: 19 mm/h Vizelet: fehérvérsejt:10 Laphámsejt:13 Vörösvértest:10 Baktérium: 685 Klinikai,kémiai: C reaktiv fehérje ultraszenzitív 22,52 Szeretném megkérdezni mit jelentenek ezek az értékek? TSh:0,52 köszönettel Hné

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Tisztelt Hné,

        WBC: a fehérvérsejt számot jelenti, az Ön esetében ez kismértékben emelkedett, NEUT absz: az egyik fajta fehérvérsejt, az absz: pedig az abszolút számot jelenti, az Ön esetében ez is kismértékben emelkedett , lymph absz: ez pedig egy másik fehérvérsejt, és értéke a normál tartományon belül van. A retikulocita: az egy nagyon fiatal vörösvérsejt, amely a csontvelőből kerül a keringésbe majd a 1-3 nappal később vörösvértest válik belőle, a kis fluorescens retikulociták és a nagy fluoreszcens retikulociták között  korbeli különbség van és a fiatalabbak a nagy fluoreszcens aktivitással rendelkező retikulociták. VVT süllyedés: növekedett értéke esetén valamilyen pl.: gyulladás, fertőzés lehet a szervezetben, az Ön esetében ez az érték a normál tartományon belül van.  A C reaktív fehérje (CRP): egy olyan fehérje amelynek a szintje gyulladásban emelkedik meg, az Ön esetében ez növekedett.  A vérképében lényegi eltérés nincs, a kis mértékben emelkedett fehérvérsejt szám, illetve a kis mértékben emelkedett neutrofil szám és az emelkedett CRP valamilyen bakteriális gyulladásra enged következtetni, de természetesen a vérkép önmagában nem elegendő egy diagnózis felálllításához, mivel az általános állapot felméréséhez a laborvizsgálatokon kívül szükséges a beteg kikérdezése, illetve fizikális vizsgálata.  A vizelet üledéket mikroszkóppal vizsgálják a vizsgálat során megszámolják, hogy kb. mennyi db sejtet látnak egy adott látótérben.  Laphámsejtek lehetnek elvétve egy normális vizeletben. A vizelet üledékben emelkedett a fehérvérsejt szám, a vvt szám, és baktérium található benne amely értékekből úgy gondolom, hogy valamilyen húgyúti gyulladása lehet. A tsh amennyiben sTSH volt a pajzsmirigy működésére enged következtetni, az Ön esetében amennyiben a mértékegység  mU/ml akkor csökkent a szintje amely pajzsmirigy túlműködésre utal, javasolom endokrinológia szakrendelés felkeresését, amennyiben a mértékegység mU/L akkor normál tartományon belül van és nem kell jelentőséget tulajdonítani neki.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-07 15:02:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 09:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...