• Mit jelenthet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves dr Úr-Nő

        Az orvosom a tüdőgondozóban diagnózis ként ezt írta: Fibrosis pulm.,Bronchitis chr.

        A reumatológián peddig ezt írták:

        Dg:Scoliosis lumb cum torsionem

            Discop LS

            Spond lumb

            Spina bifida S I incompl.

            Coxarthrosis i. u incip.

            Spond cerv.

            Polyarthrosis.

            Myalgia sec.

        A Tüdőgondozóból elküldtek a radiológiára és ott az orvos ezt írta:

        Mk.oldalon a tüdőben a fibronodularis rajzolat mérsékelten felszaporodott,ezen kívül az alapelváltozás mk. oldalon mérsékelten finom tejüvegszerű homály is kíséri.Elvétve a tüdőparenchymában egy-egy vékony falú amphysemás terület is látható.A pajzsmirigy mk. lebenye norm. nagyságú,homogén.A mediastinumban és a hilusokban pathológiás méretű nyirokcsomó megnagyobbodás nem látszik.A vizsgálatba került májsíkok homogének,a jobb oldali mellékvese kissé megvastagodott mk. szárába, a bal oldali normális.

        A szemészeten peddig: a diagnózis:- retinopathia diab. non. prolif. - angiopathia hyp. gr I

        És még egy kérdésem lenne a Kardiológián a diagnózis I48h0 Pitvari fibrillatio és flutter

        Az anamnézisban peddig két értékem is magas lett szeretném megkérdezni,hogy ezek micsodák: -Alkalikus foszfatáz  és az Ultraszenzitív

        Előre is köszönöm a segítségüket.

         

        Tisztelettel Krum Elemérné

        WEBBeteg szakértő válasza a belgyógyászati betegség témában

        Kedves Kérdező!

        A tüdőgyógyászati leletek jelentése:

        tüdőfibrózis és idült hörgőgyulladás

         

        A reumatológiai leletek alapján:

        gerincferdülés, bal oldali porckorong-elváltozás, részben nyitott gerinc, csípőizületri elváltozás, a nyaki és az ágyéki gerinc kopása, izomfájdalom van jelen.

        A mellkasfelvétel lelete a tüdőfbrózisnak megfeleő képet muataja.

        A szemészeti lelet a cukorbetegség következtében kialakult ideghártya-eltérésre utal.

        A pitvarfibrillatio és flutter a pitvar lebegését és remegését jelenti, ezek ritmuszavarok, kóros ingerület kialakulása okozza őket, a nagy frekvenciájú, nem megfelelően hatékony pitvari összehúzódás különböző átvezetéssel terjedhet a kamrákra, akár alacsony, normális vagy magas, de rendszeretelen pulzust kialakítva.

        Az alkalikus foszfatáz és a másik laborérték (ezt nem írta le teljesen ) esetében véleményt mondani nem lehet, mert a pontos értéket nem írta le, és a kórtürténetét nem ismerem teljes részletességgel, ebben a háziorvos fog tudni segíteni.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-04-09 10:07:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: