• rettenetes fáradtság, gyengeség -pajzsmirigy? clamédia? depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor, Doktornő!

        Több mint egy hónapja hírtelen rendkívüli fáradtságot érezztem. Ami javult 2 nap múlva. Onnantól kezdve viszont állandóan fáj a gyomrom tompán /néha esrősen/ és a hányinger szinte folyamatosan jelen van, amire sokszor éjjelente felébredek, és ülök 1-2 órát.

        Étvágyam rendben van, és egyéb emésztési problémám nincs. Viszont ezt követően bélférges lettem ami igen elkeserített, lévén hogy igen tuszta ember vagyok. Kaptam egy tablettát, és először arra fogtam a már 3 hete tartó iszonytos gyengeséget és hányingert- de orvosom szerint attól nem lehet, mer már eltünt a szervezetemből. /a gyógyszer mellékhatások közé a több hét múlva jelentkező gyengeség is fel van sorolva - ami nálam esetleg pszichésen is jelentkezhet.

        Egy héttel ezeelőtt ultrahang vizsgálaton pici strummát találtak, és még vérvétel előtt állok, hogy a pajzsmirigy működésemet megnézzék. /évekkel ezelőtt gondok voltak a működésével, de szerencsére gyógyszer nélkül pár hónap alatt helyre állt a működés. /

        Igen nehéz eset vagyok, mivel már kezeltek régen depresszióval. Mindig voltak tüneteim, de a gyógynövényes önkezelés évek óta rendben tartott. Viszont közel egy éve igyekszem nem szedni semmit.

        KÉRDÉSEM, HOGY A PAJZSMIRIGY MKÖDÉSI GOND OKOZHAT E ILYEN ÓRIÁSI MÉRTÉKŰ GYENGESÉGET-HOGY NAPOK ÓTA ÁGYBAN VAGYOK, - VAGY A DEPRESSZIÓ OKOZZA A PAJZSMIRIGY HELYTELEN MŰKÖDÉSÉT? MELYIK INDÍTJA BE A MÁSIKAT? MIT TEHETEK, HOGY NE KELLJEN GYÓGYSZERESEN KEZELNI?

        NAGYON SZERETNÉK ÖNMAGAM MARADNI, ERŐS LENNI. NE IS HAGYOM EL MAGAM, DOLGOZOM, DE SZINTE MEGERŐSZAKOLOM VELE MAGAM.

        /Régen léguti clamédiám is volt, ami szintén rettenetes fáradtságot okozott, nem tudom esetleg lehet e az a háttérben!!? A gond az az, hogy igen sok idő, és bonyolult eljutni olyan helyre ahol arra vonatkozóan is megnézik a vért! /

        ESETLEG TUD JAVASOLNI OLYAN VIZSGÁLATOT, MELY ÖSSZETETTEN MEGNÉZI A PROBLÉMÁR, AZAZ EGY HELYEN KIVIZSGÁLNAK?VAGY KÜLÖN KELL BEUTALÓ MINDENHOVÁ?

        LÉTEZIK ALTERNATÍV MEGOLDÁS, ILLETVE A PAJZSMIRIGY MŰKÖDÉSE GYÓGYÍTHATÓ PSZICHOLÓGIÁVAL? Í/H iszen pszichés eredete is lehet/

        Köszönöm, hogy hosszú panaszos levelemet elolvasta, és várom válaszát! Egy elkeseredett , gyógyulni vágyó!  Bess

        WEBBeteg szakértő válasza a gyengeség, fáradtság témában

        Kedves Bess! A kórelőzményében szereplő pajzsmirigy betegség kiújulhatott, ennek mindenképpen utána kellene járni, mert bizony akár gyengeséget, akár depressziót is okozhat. Javaslom, keressen egy belgyógyász-endokrinológus szakorvost, és ő ennek megfelelően fogja kivizsgálni Önt. Ha nem vizsgáltatja ki magát, a tünetek fokozódnak. A pajzsmirigy betegségek igen jól kezelhetők, sokszor gyógyszeresen is, amelyek - ha ez a betegség igazolódik- elfújják az Ön kellemetlen tüneteit.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-04-16 09:04:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: