• rettenetes fáradtság, gyengeség -pajzsmirigy? clamédia? depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor, Doktornő!

        Több mint egy hónapja hírtelen rendkívüli fáradtságot érezztem. Ami javult 2 nap múlva. Onnantól kezdve viszont állandóan fáj a gyomrom tompán /néha esrősen/ és a hányinger szinte folyamatosan jelen van, amire sokszor éjjelente felébredek, és ülök 1-2 órát.

        Étvágyam rendben van, és egyéb emésztési problémám nincs. Viszont ezt követően bélférges lettem ami igen elkeserített, lévén hogy igen tuszta ember vagyok. Kaptam egy tablettát, és először arra fogtam a már 3 hete tartó iszonytos gyengeséget és hányingert- de orvosom szerint attól nem lehet, mer már eltünt a szervezetemből. /a gyógyszer mellékhatások közé a több hét múlva jelentkező gyengeség is fel van sorolva - ami nálam esetleg pszichésen is jelentkezhet.

        Egy héttel ezeelőtt ultrahang vizsgálaton pici strummát találtak, és még vérvétel előtt állok, hogy a pajzsmirigy működésemet megnézzék. /évekkel ezelőtt gondok voltak a működésével, de szerencsére gyógyszer nélkül pár hónap alatt helyre állt a működés. /

        Igen nehéz eset vagyok, mivel már kezeltek régen depresszióval. Mindig voltak tüneteim, de a gyógynövényes önkezelés évek óta rendben tartott. Viszont közel egy éve igyekszem nem szedni semmit.

        KÉRDÉSEM, HOGY A PAJZSMIRIGY MKÖDÉSI GOND OKOZHAT E ILYEN ÓRIÁSI MÉRTÉKŰ GYENGESÉGET-HOGY NAPOK ÓTA ÁGYBAN VAGYOK, - VAGY A DEPRESSZIÓ OKOZZA A PAJZSMIRIGY HELYTELEN MŰKÖDÉSÉT? MELYIK INDÍTJA BE A MÁSIKAT? MIT TEHETEK, HOGY NE KELLJEN GYÓGYSZERESEN KEZELNI?

        NAGYON SZERETNÉK ÖNMAGAM MARADNI, ERŐS LENNI. NE IS HAGYOM EL MAGAM, DOLGOZOM, DE SZINTE MEGERŐSZAKOLOM VELE MAGAM.

        /Régen léguti clamédiám is volt, ami szintén rettenetes fáradtságot okozott, nem tudom esetleg lehet e az a háttérben!!? A gond az az, hogy igen sok idő, és bonyolult eljutni olyan helyre ahol arra vonatkozóan is megnézik a vért! /

        ESETLEG TUD JAVASOLNI OLYAN VIZSGÁLATOT, MELY ÖSSZETETTEN MEGNÉZI A PROBLÉMÁR, AZAZ EGY HELYEN KIVIZSGÁLNAK?VAGY KÜLÖN KELL BEUTALÓ MINDENHOVÁ?

        LÉTEZIK ALTERNATÍV MEGOLDÁS, ILLETVE A PAJZSMIRIGY MŰKÖDÉSE GYÓGYÍTHATÓ PSZICHOLÓGIÁVAL? Í/H iszen pszichés eredete is lehet/

        Köszönöm, hogy hosszú panaszos levelemet elolvasta, és várom válaszát! Egy elkeseredett , gyógyulni vágyó!  Bess

        WEBBeteg szakértő válasza a gyengeség, fáradtság témában

        Kedves Bess! A kórelőzményében szereplő pajzsmirigy betegség kiújulhatott, ennek mindenképpen utána kellene járni, mert bizony akár gyengeséget, akár depressziót is okozhat. Javaslom, keressen egy belgyógyász-endokrinológus szakorvost, és ő ennek megfelelően fogja kivizsgálni Önt. Ha nem vizsgáltatja ki magát, a tünetek fokozódnak. A pajzsmirigy betegségek igen jól kezelhetők, sokszor gyógyszeresen is, amelyek - ha ez a betegség igazolódik- elfújják az Ön kellemetlen tüneteit.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-04-16 09:04:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...