• Munkaképesség-csökkenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        az alábbi mütéteim voltak. Gerincsérv L5 csigolyánál,utána a nyaki gerincvelő daganatát állapitották meg, de kiderült mütét után, hogy gyulladás, de eltávolitották a gerincvelőm kb. negyedét, azóta mellmagasságtól lefelé érzéskiesésem van, többször voltam SM gyanuja alatt, mig végül ez évben megállapitották az SM-, steroidos infuziós kezelést kaptam, majd utána gyógyszereket. Jelenleg az alábbi problémákkal küszködöm, szédülés, beszédzavar, folyamatos gyengeség, emlékezetkiesés,folyamatosan zsibbadnak a végtagjaim, izomgörcseim vannak, rendkivüli mértékü ingerültség. Munkahelyemen munkámból felfüggesztettek az SM miatt. Munkaképességcsökkenésem megállapitását kértem. Van-e lehetőségem a leszázalékolásomra? Milyen mértékü lehet a munkaképességcsökkenésem?

        WEBBeteg szakértő válasza a nunkaképesség témában

        Kedves Kérdező!
         
        A Ön által leírtak alapján a munkaképesség-csökkenés mértékét vizsgálat nélkül meghatározni nem lehet . A mértékét mindig a fennálló tünetek súlyossága határozza meg, melynek elbírálása az Országos Orvosszakértő Intézet (OOSZI) hatáskörébe tartozik. Az OOSZI a beteg korábbi orvosi dokumentációjának és a jelen állapotának megfelelően dönt a leszázalékolásról. Én mindig próbálom a betegeimet biztatni olyan munkakör keresésére, ami a betegség következtében kialakult teherbírásának megfelelő. Ez a mai világban nehéz feladat, de egy krónikus betegségben szenvedő betegnek is jobb, ha hasznosnak érzi magát, emberek között van. Önt is arra biztatom, hogy fent vázolt tervei mellett próbáljon erejéhez mért munkakört találni és ne adja fel az első kudarcok után.
         
         
        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-04 12:11:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: