• Munkaképesség-csökkenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        az alábbi mütéteim voltak. Gerincsérv L5 csigolyánál,utána a nyaki gerincvelő daganatát állapitották meg, de kiderült mütét után, hogy gyulladás, de eltávolitották a gerincvelőm kb. negyedét, azóta mellmagasságtól lefelé érzéskiesésem van, többször voltam SM gyanuja alatt, mig végül ez évben megállapitották az SM-, steroidos infuziós kezelést kaptam, majd utána gyógyszereket. Jelenleg az alábbi problémákkal küszködöm, szédülés, beszédzavar, folyamatos gyengeség, emlékezetkiesés,folyamatosan zsibbadnak a végtagjaim, izomgörcseim vannak, rendkivüli mértékü ingerültség. Munkahelyemen munkámból felfüggesztettek az SM miatt. Munkaképességcsökkenésem megállapitását kértem. Van-e lehetőségem a leszázalékolásomra? Milyen mértékü lehet a munkaképességcsökkenésem?

        WEBBeteg szakértő válasza a nunkaképesség témában

        Kedves Kérdező!
         
        A Ön által leírtak alapján a munkaképesség-csökkenés mértékét vizsgálat nélkül meghatározni nem lehet . A mértékét mindig a fennálló tünetek súlyossága határozza meg, melynek elbírálása az Országos Orvosszakértő Intézet (OOSZI) hatáskörébe tartozik. Az OOSZI a beteg korábbi orvosi dokumentációjának és a jelen állapotának megfelelően dönt a leszázalékolásról. Én mindig próbálom a betegeimet biztatni olyan munkakör keresésére, ami a betegség következtében kialakult teherbírásának megfelelő. Ez a mai világban nehéz feladat, de egy krónikus betegségben szenvedő betegnek is jobb, ha hasznosnak érzi magát, emberek között van. Önt is arra biztatom, hogy fent vázolt tervei mellett próbáljon erejéhez mért munkakört találni és ne adja fel az első kudarcok után.
         
         
        Tisztelettel: Dr Bessenyei Monika neurológus

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-04 12:11:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...