• Mitől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! Az utóbbi pár hónapban állandó jelleggel nagyon fázik a lábfejem, de ennek ellenére NEM hideg a lábam. Jelentkeztem az EReinkVédelmében programra, vérnyomást mértek a lábfejemen, rendben találtak mindent(J: 1,1 B:1,15)Mi lehet a valós oka.Tisztelettel várom válaszát.Üdvözlettel: 1312

        WEBBeteg szakértő válasza a hideg végtagok témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha a lábfej hidegsége régebb óta fennáll, érdemes kivizsgáltatni, mert súlyos esetben cukorbetegésg, pajzsmirigybetegség, szívproblémák is állhatnak a háttérben. Általában nőknél a vegetatív idegrendszer sérülékenyebb, ezért náluk gyakoribb. Amit tehet: a vérkeringés fokozására hideg-meleg váltó zuhany alkalmazása, szűk cipő és harisnya viselését kerülje, ha dohányzik ne tegye, igyon bőven folyadékot!

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-02 11:12:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: