• Töröknyereg röntgen - hipofizís

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A töröknyereg röntgen eredményeim értelmezéséhez szeretném az Ön segítségét kérni. A véreredményeim csak két hét múlva lesznek meg, addig is szeretném tudni, hogy mit takarnak az eredményeim. A diagnózis: dorsum sellae, és processus clinoidus posterior hipertrófiája. Válaszát előre is köszönöm, Köszönettel, Márton Klára

        WEBBeteg szakértő válasza a röntgen értékelés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírt latin kifejezések a koponyacsontok apró képleteit jelentik. A processus clinoideus hipertrófiája esetleg jelentheti az agyalapi mirigy jóindulatú daganatát. Az agyalapi mirigy működésére a laborerdményekből lehet majd következtetni.Beszélje meg a leletet a kezelőorvosával mindenképpen!

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-27 21:43:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: