• Süllyedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A süllyedésem tavaly 23 volt, idén 29. Az égvilágon semmi bajom nem volt azóta: még egy megfázás sem. A ciklusom rendszeres, a fogaim rendben vannak. Minden más értékem rendben van.Nem szedek semmilyen gyógyszert.Egyedül 3 db, kicsi mióma van bennem. Kérdésem, hogy ez okozhatja-e az abnormális süllyedés értéket,mennyire abnormális,tehetek-e valamit ezen érték javításáért. Köszönöm a választ

        WEBBeteg szakértő válasza a vérsüllyedés témában

         

        Kedves Kérdező!

        Nem írja, hogy hány éves, de általában 50 év alatti nőknél 20 alatt, 50 év feletti nőknél 30 alatti értéket tekintjük normális süllyedés értéknek. Nem specifikus vizsgálat, tehát magasabb értéke esetén többféle betegséget is jelezhet. A süllyedés (Westergren-We) értékének az emelkedése- gyakran jóval nagyobb, mint az Öné- gyulladásos állapotokban vagy daganatos betegségekben fordul elő. De, emelkedése várható: menstruáció, terhesség, magasabb vérzsírértékek, vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés esetén is.

        Az Ön értékei nem abnormálisak, egyelőre nincs miért aggódnia. Időnként ellenőríztesse a miomákat, és a We értéket is!

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-17 23:06:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 07:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: