• Ön szerint lehetséges, hogy daganatom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A múlt héten vasárnap híg, élénk piros vérzést tapasztaltam a székletemben. Előtte nap elég születésnapot ünnepeltünk és elég sok alkoholt fogyasztottam,este kicsit véreset is hánytam. Hétfőn orvoshoz fordultam, ahol nagy laborra küldtek, illetve felírtak egy végbél kúpot belső aranyér ellen. A vérvizsgálat eredménye csütörtökön megérkezett, ami szerint a CRP guantitatív magas, 37. Ezen kívül más egyéb csillagozott eredményem nem volt. A héten végig émelygős voltam, hol enyhén volt a székletem, hol pedig alig akart valami jönni, ezzel együtt úgy érzem, hogy fel vagyok puffadva, illetve a gázok alul is és felül is gyakran távoznak. Véres széklet azóta nem volt. Az étvágyammal nincs probléma, fogyást nem tapasztaltam. Betegségről nincs tudomásom, gyógyszert nem szedek. Ahogy az interneten keresgéltem, úgy olvastam, hogy ezek a tünetek általában a végbél daganat tünetei is lehetnek. A családunkban egy nagyszülőnél volt agydaganat, ezen kívül hasonló betegségről nincs tudomásom. Nagyon megijedtem, félek, hogy valami komoly problémám van.

        Dr. Plósz János válasza a véres széklet témában

        Jó eséllyel nem daganatos betegség áll a panaszok hátterében, de azért a teljes megbizonyosodásra érdemes lehet egy végbéltükrözést elvégeztetni. Addig is a gyakori, rendszeres, nyugodt, kis étkezések illetve probiotikum pár hetes használata segíthet a panaszok megszüntetésében. Az enyhén emelkedett CRP enyhe gyulladásra utal, nem aggasztó.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2018. március 31., 09:50; Megválaszolva: 2018. március 31., 20:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...