• Lelet értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Szíveskedjen a mellékletben elküldött labor eredményt kiértékelni részemre. A gyógyszerek amit szedek: Covarex kombi: R-5mg 1 szem, Covercard: E:-5 mg-osból 1/2 szem. Asa: E: 1 szem. Kérem adjon néhány jó tanácsot, hogy a magas értékeket hogyan tudnám csökkenteni, hogy visszaálljon a megfelelő tartományba. Egészségesen élek, nem dohányzom, soha nem alkoholizálok, egészséges ételeket fogyasztok, napi egy pressó kávát iszok, és kb. 1-2 koffein mentes pressó kávét. Gyümölcsöt napi rendszereséggel fogyasztok, vitaminokat szedek, D-C-Magnézium, Crom, minden este megiszok fél dl bio céklalavet. 58 éves vagyok,178 cm magas, 93 kg. Köszönöm megtisztelő válaszát! Üdvözlettel: Rózsa

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a magas húgysav témában

        Kedves Rózsa! A húgysav, koleszterin, GGT-t kellene átgondolni. Látatlanban azt mondanám vagy sok a testsúlya a magasságához (ezt interneten BMI címmel ki tudja számolni), vagy sok a hús és vörös hús fogyasztás a húgysav miatt. Vagy köszvényre hajlamos és zsírmájra utal a aGGT. Tehát kicsit diéta és/vagy húgysavcsökkentő és koleszterincsökkentő szedése (háziorvos felírja).


        Kérdés: 2018. február 14., 14:21; Megválaszolva: 2018. február 14., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: